Υλικά
1 ½ λίτρο νερό
750γρ ζάχαρη ή μέλι (μικρότερη ποσότητα)
8 ξυλαράκια κανέλας Κεϋλάνης
5 γαρίφαλα (προαιρετικά)
2 κ.γ. λεμόνι
Λίγη κανέλα σε σκόνη
2-3 φύλλα αμπαρόριζα
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και τα βράζουμε για 30 λεπτά περίπου. Στην αρχή θα βγάλει λίγο αφρό που πρέπει να τον αφαιρέσουμε. Το μάτι θα είναι δυνατό συνέχεια. Γύρω στη μισή ώρα περίπου θα δείτε ότι αρχίζει να φουσκώνει, πράγμα που σημαίνει ότι έχει δέσει αρκετά.
Το κατεβάζεται από τη φωτιά. Όσο είναι ζεστό το σουρώνεται, γιατί όσο κρυώνει θα πήζει και δεν θα είναι εύκολο να σουρωθεί. Αφήνεται να κρυώσει εντελώς. Θα γίνει ένα πολύ παχύρευστο σιρόπι. Το βάζετε σε μπουκάλι κατά προτίμηση.
Διατηρείτε εντός και εκτός ψυγείου. Για να την απολαύσετε κρύα, βάζετε σε ποτήρι 1/3 κανελάδα και συμπληρώνεται τα 2/3 με νερό ή θρυμματισμένο πάγο.