Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΥΓΕΙΑ | ΔΙΑΤΡΟΦΗ / Ο σπάιντερμαν έγινε…σούπερμαν. Τοξίνη αράχνης βελτιώνει τη στύση

Ο σπάιντερμαν έγινε…σούπερμαν. Τοξίνη αράχνης βελτιώνει τη στύση

Μπορεί άραγε το τσίμπημα μιας αράχνης να αποτελεί τη λύση στο πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας;

Αν δεχτούμε όσα υποστηρίζουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, η τοξίνη που απελευθερώνει μια βραζιλιάνικη αράχνη όταν τσιμπάει το θύμα της, μπορεί να είναι πράγματι η λύση στο πρόβλημα εκατομμυρίων ανδρών.

Όπως οι περισσότερες επιστημονικές ανακαλύψεις, έτσι κι αυτή βασίστηκε στην παρατήρηση. Συγκεκριμένα, σε αυτό που έχει παρατηρηθεί στη Βραζιλία, ότι δηλαδή, άνδρες που είχαν τσιμπηθεί από την αράχνη Phoneutria nigriventer, παρουσίασαν συμπτώματα πριαπισμού (επώδυνη ακούσια στύση).

Η μελέτη των Αμερικανών ερευνητών, η οποία δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine, αναφέρει ότι η συγκεκριμένη τοξίνη (PnTx2-6), αποδείχτηκε- σε πειραματόζωα τουλάχιστον- αποτελεσματική στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας που οφείλονταν σε παθολογικά αίτια, λ.χ. διαβήτη ή υπέρταση. Το επόμενο βήμα είναι να εξεταστεί εάν η τοξίνη της βραζιλιάνικης αράχνης μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας που σχετίζεται με τη γήρανση.

Εκτιμάται ότι τα ευρήματα από τις εργαστηριακές δοκιμές είναι τόσο ενθαρρυντικά, ώστε σύντομα θα μπορούν να αρχίσουν κλινικές μελέτες σε άνδρες, με βάση μια συνθετική εκδοχή της τοξίνης.

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Τηλεργασία: 4 χρήσιμες συμβουλές για όσους δουλεύουν από το σπίτι

Ακόμη και πριν από την Covid-19, πολλές επιχειρήσεις είχαν υιοθετήσει την πολιτική τηλεργασίας και έτσι …