Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΥΓΕΙΑ | ΔΙΑΤΡΟΦΗ / Αλλάξτε το χρώμα των ματιών σας σε 20”

Αλλάξτε το χρώμα των ματιών σας σε 20”

Μπλέ μάτια, πολλοί από εμάς θα τα ήθελαν, λίγοι όμως τα έχουν! Εάν ανήκετε σε αυτούς που πάντα θαύμαζαν το βαθύ μπλέ των ματιών, σύντομα θα μπορείτε να το αποκτήσετε

αφού γιατρός στις ΗΠΑ ανέπτυξε πρωτοποριακή τεχνική με την οποία μπορεί να αλλάξει μόνιμα το χρώμα των ματιών μας μέσα σε 20 δευτερόλεπτα!

Ο D.r Gregg Homer, γιατρός- βιοχημικός της εταιρίας Stroma Medical στην California δημιούργησε τη Stroma, μια συσκευή λέιζερ με συγκεκριμένη συχνότητα, η οποία μπορεί να αλλάζει το καφέ χρώμα των ματιών σε μπλέ. Σύμφωνα με τον Dr. Gregg, το ειδικά σχεδιασμένο λέιζερ αλλάζει το χρώμα καταστρέφοντας την μελανίνη που καλύπτει την ίριδα. Καθώς η μελανίνη αποβάλλεται, μια διαδικασία που ολοκληρώνεται σε 2-3 εβδομάδες, αποκαλύπτεται η βάση του ματιού που είναι μπλέ. Η διαδικασία είναι γρήγορη και ανώδυνη, αφού χρειάζεται μόλις 20’’ στο κάθε μάτι για να ολοκρηρωθεί.

Όπως φαίνεται όμως, πολλοί είναι αυτοί που αντιδρούν στη νέα αυτή αισθητική επέμβαση. Ο Dr. Mark Korolkiewicz, οφθαλμίατρος και κλινικός υπεύθυνος της Ultralase, της μεγαλύτερης εταιρίας που ειδικεύεται στη διόρθωση οφθαλμικών προβλημάτων με λέιζερ, υποστηρίζει ότι υπάρχουν θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ της διαδικασίας λέιζερ Stroma και του λέιζερ για διορθωτική χειρουργική επέμβαση ματιών.  “Η βασική διαφορά είναι ότι εάν το λέιζερ εισχωρήσει στο εσωτερικό του ματιού, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη. Χρησιμοποιούμε το λέιζερ μόνο στον κερατοειδή, στην επιφάνεια του ματιού. Αυτή η νέα τεχνική έχει να κάνει με τη χρήση λέιζερ μέσα, στο εσωτερικό του ματιού.”

Ο Dr. Homer επιμένει, ωστόσο, ότι η συσκευή Stroma, στοχεύει μόνο το λεπτότερο στρώμα μελανίνης που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος της ίριδας. ” Έχουμε εφαρμόσει αυτή την τεχνική σε 17 άτομα με επιτυχία, κανείς δεν είχε παρενέργειες.”

Η νέα συσκευή, δεν είναι ακόμα έτοιμη να κυκλοφορήσει στην αγορά. Πρόκειται για μία ιατρική ευρεσιτεχνία που ανήκει στον Dr.Gregg Homer και αναμένεται να πάρει έγκριση και να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ τα επόμενα 2-3 χρόνια. Θα είναι όμως διαθέσιμη στην αγορά της Νοτίου Αμερικής, της Ασίας, της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Ευρώπης τον επόμενο χρόνο.

Όποιος θελήσει φυσικά απαρνηθεί τα καφέ του μάτια για να αποκτήσει μπλέ, θα πρέπει να ξέρει ότι θα του κοστίσει λίγο ακριβά, αφού η επέμβαση κοστολογείται περίπου στα 5.000 δολάρια! Μήπως τελικά ένα ζευγάρι χρωματιστοί φακοί επαφής αρκούν;

 

 

 

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Τηλεργασία: 4 χρήσιμες συμβουλές για όσους δουλεύουν από το σπίτι

Ακόμη και πριν από την Covid-19, πολλές επιχειρήσεις είχαν υιοθετήσει την πολιτική τηλεργασίας και έτσι …