Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΤΕΧΝΕΣ & ΜΟΥΣΙΚΗ / Παραστάσεις σε περιοδεία στη Χαλκίδα

Παραστάσεις σε περιοδεία στη Χαλκίδα

Μέχρι στιγμής οι παρακάτω μεγάλες παραστάσεις έχουν ανακοινώσει το πρόγραμμα της περιοδείας τους και μέσα σε αυτό βρίσκεται και η πόλη μας. Σας τις παραθέτουμε και σας ευχόμαστε καλή θέαση !!!
 lysistrati
11/8/2014  Χαλκίδα, Θέατρο Ορέστης Μακρής, Ωρα 21:15 

ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ του Αριστοφάνη

Την κωμωδία του Αριστοφάνη Λυσιστράτη, ένα από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, σκηνοθετεί ο Τσέζαρις Γκραουζίνις σε καλοκαιρινή περιοδεία με τη Μαρία Καβογιάννη στην πρώτη της εμφάνιση στον εμβληματικό ομώνυμο ρόλο, τον Αντώνη Λουδάρο στον ρόλο του Προβόλου, την Καίτη Κωνσταντίνου στον ρόλο της Κλεονίκης, τον Θανάση Τσαλταμπάση στον ρόλο του Κινησία, τη Νάντια Κοντογεώργη ως Μυρρίνη, τη Μαργαρίτα Βαρλάμου ως Λαμπιτώ και πολλούς ακόμη σπουδαίους ηθοποιούς. Η μετάφραση και η απόδοση είναι του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Γιώργου Πάτσα, η μουσική του Δημήτρη Θεοχάρη και οι φωτισμοί της Σοφίας Αλεξιάδου.

Λίγα λόγια για το έργο
Λυσιστράτη του Αριστοφάνη. Η μεγαλοφυέστερη σύλληψη αντιπολεμικής κωμωδίας του παγκόσμιου θεάτρου. Οι γυναίκες των αντιπάλων παραστάσεων (Αθηναίοι, Σπαρτιάτες και οι σύμμαχοί τους) αποφασίζουν – σε μια συναρπαστική αρχική σκηνή – να κατέβουν σε ερωτική απεργία, μην επιτρέποντας στους άντρες να τις αγγίξουν. Οι Αθηναίες με πονηριά καταλαμβάνουν την Ακρόπολη, όπου φυλάγεται ο θησαυρός της πόλης και αναλαμβάνουν τη διακυβέρνηση. Από δω και πέρα ακολουθούν εκρηκτικά κωμικά επεισόδια, άλλοτε με λεπτό χιούμορ και άλλοτε σαν χοντρή φάρσα.

Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση – Απόδοση: Σπύρος Α. Ευαγγελάτος
Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις
Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας
Μουσική: Δημήτρης Θεοχάρης
Στίχοι τραγουδιών: Γιώργος Μπακόλας
Επιμέλεια κίνησης: Δήμητρα Κρητικίδη
Επεξεργασία κειμένου: Ο μεταφραστής και οι ηθοποιοί της παράστασης
Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου

Παίζουν: Μαρία Καβογιάννη, Αντώνης Λουδάρος, Καίτη Κωνσταντίνου, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Νάντια Κοντογεώργη, Μαργαρίτα Βαρλάμου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Τζίνη Παπαδοπούλου, Μαρία Φιλίππου, Δημήτρης Παπανικολάου, Θωμάς Γκαγκάς, Ελίνα Μάλαμα, Βασίλης Πουλάκος, Γεράσιμος Σκαφίδας.

Παραγωγή: Γιώργος Λυκιαρδόπουλος – Highway Productions – Λυκόφως σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου

fonises
18/8/2014  Χαλκίδα Θέατρο Ορέστης Μακρής, Ωρα 21:15
Οι Φόνισσες της Παπαδιαμάντη

Η νέα κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα.

Έξι γυναίκες θύτες. Η καθεμία έχει σκοτώσει και από κάποιον όχι και τόσο αθώο μόνο και μόνο για να αποκαλυφθεί ότι τα πράγματα στη ζωή δεν είναι πάντα όπως φαίνονται και τις περισσότερες φορές δεν είναι πράγματα, αλλά αξίες, αισθήματα, χαμόγελα, άνθρωποι – γνωστοί και άγνωστοι για να σε προστατεύσουν και να σου συμπαρασταθούν όταν τους χρειαστείς.
Έξι γυναίκες που «έχουν τόσο σώας τας  φρένας…», ώστε μηχανεύονται και επικαλούνται κάθε λογής ψυχικές ασθένειες προκειμένου να αποδείξουν ότι έδρασαν χωρίς φρένα και να αποφύγουν την καταδίκη τους. Μία εισαγγελέας-ψυχίατρος, η βοηθός της με ειδικότητα αναπαραστάτρια φόνων που υποστηρίζει ότι είναι εγγονή του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και ένας αστυνομικός καλούνται να σταματήσουν τα σχέδια των φονισσών και να τις αποκαλύψουν. Τα πράγματα όμως δεν έρχονται έτσι όπως τα σχεδίασαν καμία από τις δύο πλευρές.

Συγγραφέας: Αλέξανδρος Ρήγας-Δημήτρης Αποστόλου
Σκηνοθέτης: Αλέξανδρος Ρήγας
Ηθοποιοί:
Ελένη Καστάνη, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Ναταλία Δραγούμη, Τζένη Μπότση, Φωτεινή Ντεμίρη, Σοφία Βογιατζάκη, Πατρίκιος Κωστής, Παρθένα Χοροζίδου και η Τζέση Παπουτσή
Κοστούμια-Επιμέλεια σκηνικού: Mαρία Καραπούλιου.
Φωτισμοί: Διονύσης Λαμπίρης

koimomeni
30 /8/2014: Χαλκίδα, Θέατρο Ορέστης Μακρής, Ωρα 21.00
Η Κοιμωμένη ξύπνησε

Ένα παραμύθι για παιδιά κάθε ηλικίας!
«Η Κοιμωμένη Ξύπνησε» της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου είναι μια διασκευή από το γνωστό αγαπημένο παραμύθι της Ωραίας Κοιμωμένης, με την πριγκίπισσα που κοιμήθηκε πολλά πολλά χρόνια και που την ξύπνησε το πριγκιπόπουλο μ’ ένα φιλί. Τι θα γινόταν όμως αν η πριγκίπισσα του παραμυθιού ξυπνούσε στην εποχή μας; Ποιος θα της έδινε τώρα το φιλί και πώς θα επιβίωνε στον κόσμο σήμερα;
«Η Κοιμωμένη Ξύπνησε» είναι και παραμυθένια και σημερινή. Ένα πειραγμένο παραμύθι με νεράιδες, πύργους και πριγκιπόπουλα, αλλά και με αυτοκινητόδρομους, τρένα, υπολογιστές, τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα, όπου η πριγκίπισσα δουλεύει σκληρά για να βγάλει το ψωμί της και κερδίζει με το σπαθί της τον έρωτα του σύγχρονου πρίγκιπα.
Μια ιστορία ενηλικίωσης από αυτές που αγαπούν τόσο τα παιδιά, ένα έργο που απευθύνεται στο μυαλό και στην καρδιά, σκανδαλιάρικο όσο και ανθρώπινο, μια παράσταση με καλαισθησία, χιούμορ, με πολλή μουσική και ωραία χορογραφία, και με ένα θίασο από εξαιρετικούς ηθοποιούς. Παιδιά όλων των ηλικιών, αλλά και οι γονείς τους, θα βρουν πολλά πράγματα για να διασκεδάσουν και να συγκινηθούν, πολλές εικόνες που θα τους συνοδεύουν για πολύ πολύ καιρό.
Η σκηνοθεσία είναι του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Κλαιρ Μπρέισγουελ, η μουσική του Σπύρου Γραμμένου, η επιμέλεια κίνησης της Ξένιας Θεμελή και οι φωτισμοί του Σάκη Μπιρμπίλη. Πρωταγωνιστούν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί Αμαλία Αρσένη, Ανθή Ευστρατιάδου, Χρήστος Πίτσας, Σταύρος Σβήγκος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Ορέστης Τζιόβας, Φωτεινή Τιμοθέου.

thesmoforiazoyses
31 /8/2014 Χαλκίδα, Θέατρο «Ορέστης Μακρής» Ώρα 21.15 μ.μ.
Θεσμοφοριάζουσες  του Αριστοφάνη

Μια από τις σημαντικότερες κωμωδίες του Αριστοφάνη, τις «Θεσμοφοριάζουσες», θα παρουσιάσει ο Θεατρικός Οργανισμός Ακροπόλ σε 60 περίπου θέατρα και σχεδόν αντίστοιχους προορισμούς σε όλη την Ελλάδα κατά το φετινό καλοκαίρι. Οι «Θεσμοφοριάζουσες», σε διασκευή του Γιώργου Κιμούλη & του Πιτσιρίκου, βασισμένη στη μετάφραση του Κ.Χ.Μύρη, με τον Γιώργο Κιμούλη και τον Δημήτρη Πιατά στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, θα κάνουν πρεμιέρα στις 23 Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βύρωνα.

Στις Θεσμοφοριάζουσες του Αριστοφάνη, όλα είναι… γυναίκα.
Άντρες μιλούν για τις γυναίκες, γυναίκες μιλούν για τις γυναίκες,
άντρες μιμούνται τις γυναίκες, άντρες ντύνονται γυναίκες,
άντρες εναντιώνονται στο γυναικείο κόσμο,
γυναίκες ελπίζουν σ’ έναν κόσμο γυναικείο.

Στην Αθήνα του 5ου π.Χ. αιώνα, ο γνωστός ποιητής Ευριπίδης εξαιρετικά ανήσυχος, επισκέπτεται έναν συγγενή του για να του ζητήσει να τον βοηθήσει. Κινδυνεύει η ζωή του. Όλες οι γυναίκες της πόλης, που σήμερα βρίσκονται μαζεμένες στη μεγάλη τους γιορτή, τα Θεσμοφόρια, είναι αποφασισμένες να βρουν έναν τρόπο να τον καταστρέψουν, επειδή θεωρούν ότι τις δυσφημίζει στα έργα του. Μοναδικός τρόπος για να αποτρέψει τον κίνδυνο αυτόν, είναι να στείλει στα Θεσμοφόρια έναν δικό του άνθρωπο, ντυμένο γυναικεία, για να τον υπερασπίσει. Τη δύσκολη αυτή αποστολή αναλαμβάνει ο Συγγενής.

Ποιος είναι όμως αυτός ο Συγγενής; Πουθενά μέσα στο έργο δεν ακούγεται το όνομά του. Σαν να μην έχει άλλη ταυτότητα εκτός της… συγγένειάς του. Ποιος είναι; Ένας απλός συγγενής. Ναι. Αλλά ποιου; Του Ευριπίδη; Δικός μας; Όλων; Μήπως είμαστε εμείς οι ίδιοι;
Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης
Διασκευή, δραματουργική επεξεργασία: Γιώργος Κιμούλης & Πιτσιρίκος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης
Σκηνικά- Κουστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Μουσική: Διονύσης Τσακνής
Video: Κώστας Κιμούλης
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Χορογραφίες: Έλενα Γεροδήμου
Βοηθός σκηνοθέτη: Χάρης Χιώτης, Τόνια Ντούσκα

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κιμούλης, Δημήτρης Πιατάς, Φαίη Ξυλά, Θανάσης Αλευράς, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Δημήτρης Ραφαήλος και Χάρης Χιώτης.

Χορός: Νάντια Ανθοπούλου, Τόνια Καζάκου, Αναστασία Κατσιναβάκη, Ντέπυ Μαλλιαρου, Ισιδώρα Μπουζιούρη, Μαρίνα Μυρτάλη, Ματίνα Νικολάου, Κατερίνα Νικολοπούλου, Αρετή Ντάλιου, Αρετή Πασχάλη, Κωνσταντίνα Σπάθη, Βιργινία Ταμπαροπούλου, Ειρήνη Τσαβά.

 

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Ο Σταμάτης Κραουνάκης τη σκηνή του 4ου bio – Mechanical festival

Let’s go party”: Ο Σταμάτης Κραουνάκης, εμφανώς αντισυστημικός, άφησε το στίγμα του καταμεσής στη σκηνή …