Κριθαρότο με γαρίδες
1 κιλό γαρίδες μεγάλες
1 κουτάλια της σούπας πελτέ
2 τομάτες τριμμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μισό κιλό κριθαράκι
1 σφηνάκι ούζο
1 κύβο λαχανικόν
αλάτι, πιπέρι,μπαχάρι ολόκληρο
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις γαρίδες (εγώ τις αφήνω με το κέλυφος τους) εάν θέλετε τις καθαρίζετε απ το κέλυφος. Σε μια κατσαρόλα βάζω λάδι και τσιγαρίζω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτω τις γαρίδες να ροδίσουν κι απ τις δυο πλευρές και σβήνω με το ούζο, περιμένω μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτω τον πελτέ, τις τριμμένες τομάτες, αλάτι, πιπέρι και το μπαχάρι και ρίχνω νερό μέχρι να τις σκεπάσει. Προσθέτω τον κύβο λαχανικών. Ανακάτεμα κάλο και αφήνουμε να σιγοβράσουν. Όταν δέσει η σάλτσα σουρώνουμε τις γαρίδες να είναι ο ζωμός καθαρός σε κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι. Ανακάτεμα συχνά για να μην σας κολλήσει μέχρι να μελώσει ανάλογα πόσο βρασμένο το θέλετε. Σερβίρουμε το κριθαράκι κι από πάνω τις γαρίδες
Tips:
Προσθέστε εάν θέλετε φυλλαράκια βασιλικού όταν σερβίρετε, στο κριθαρότο δίνει χρώμα κι εξτρά άρωμα