Γύρος με αρνί
Να πω σε όλους καταρχήν Χριστός Ανέστη χρόνια πολλά με υγεία από καρδιάς!!! Σίγουρα το αρνί του Πάσχα που σας έμεινε και ψάχνετε συνταγές. Αυτή είναι μια που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους γιατί όλοι λατρεύουμε το γύρο!
Υλικά:
Το αρνί που έχει μείνει απ το Πάσχα παίρνουμε κομμάτι χωρίς κόκκαλο και κόβουμε λεπτά κομμάτια
1 σφηνάκι κρασί
2-3 κόκκους μπαχάρι ολόκληρο
αλάτι πιπέρι
πατάτες
πίτες για γύρο (προτιμήστε από καλαμπόκι που δεν ξεραίνονται)
2 τομάτες κομμένες σε φέτες
υλικά για την σος γιαουρτιού
4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλάκι μουστάρδα
λίγο χυμό λεμόνι
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
ρίγανη
Εκτέλεση:
Για την σος ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σος σε μπολ και την αφήνουμε λίγο στο ψυγείο. Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο λάδι σοτάρουμε το αρνί ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι τους κόκκους μπαχάρι και σβήνουμε με κρασί. Κατεβάζουμε απ τη φωτιά μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ. Τηγανίζουμε τις πατάτες, τις πίτες μπορείτε να τις ψήσετε στο φούρνο σε ταψί γυρνώντας και απ τις δυο πλευρές ίσα να ψηθούν και να πάρουν χρώμα. Απλώνουμε στην πίτα μια κουταλιά σος γιαουρτιού και βάζουμε το αρνί τύπου γύρο, 3 φέτες τομάτα, λίγες πατάτες και τυλίγουμε σε κομμάτι λαδόκολλα, σερβίρετε με έξτρα πατάτες.