Γαριδομακαρονάδα
Υλικά:
1 κιλό γαρίδες χωρίς κέλυφος
2 ώριμες τομάτες τριμμένες
1 κουτάλια πελτέ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι ούζο
αλάτι πιπέρι
1 κύβο λαχανικών
άνηθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις γαρίδες. Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε τις γαρίδες ίσα να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις τομάτες, τον πελτέ και νερό ίσα να τις σκεπάσει. Ρίχνουμε τον κύβο λαχανικών, αλάτι, πιπέρι κι ανακατεύουμαι καλά αφήνουμε να σιγοβράσουν. Όταν έχει δέσει η σάλτσα ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα κι αφήνουμε όσο επιθυμούμε να βράσουν. Σερβίρουμε και ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο από πάνω για εξτρά χρώμα κι άρωμα!!!