Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ / Συνέντευξη με τον Δημήτρη Σαμόλη

Συνέντευξη με τον Δημήτρη Σαμόλη

Τον γνωρίσαμε στην Οδό Ονείρων πέρσι τον Απρίλιο σαν τραγουδιστή να θέλει να φέρει «Ένα σύμπαν στα μέτρα σου». Φέτος τον απολαμβάνουμε στη σκηνή του Passport, στο γνωστό musical Grease. Ο πολυτάλαντος Δημήτρης Σαμόλης στο Halkida.gr !!

h.gr: Πρώτα από όλα να σε ευχαριστήσουμε για αυτή την κουβέντα, που μάλιστα είναι η πρώτη της χρονιάς. Νιώθουμε πολύ χαρούμενοι που μας “κάνεις ποδαρικό”, μιας και πάντα σε βλέπουμε ήρεμο και χαμογελαστό! Αλήθεια νευριάζεις ποτέ; Και με τι;

Δ.Σ: Εγώ σας ευχαριστώ και για μένα είναι η πρώτη της χρονιάς! Και θα φέρει γούρι ο ένας στον άλλον !!!

Νευριάζω, πάρα πολύ με την ασυνέπεια, είναι κάτι που δε μου αρέσει καθόλου. Είμαι πάρα πολύ συνεπής, σχεδόν πάντα είμαι πολύ συνεπής. Και νευριάζω όταν μου τάζουν κάτι και δεν το κάνουν. Γενικά μου τη σπάει πάρα πολύ αυτό. Μ’ αρέσει  να τηρούμε το λόγο μας. Αυτό οφείλετε ότι προέρχομαι από ένα χωριό, τα Ανώγια της Κρήτης. Οι άνθρωποι εκεί -σκέψου ότι οι αγοραπωλησίες γίνονται με τα χέρια-  έχουν τον λόγο τους να είναι συμβόλαιο. Μου το έχουν κληροδοτήσει και το κρατώ σαν κάτι πολύ σημαντικό, ότι ο λόγος είναι συμβόλαιο.

h.gr:Αυτό τον καιρό εμφανίζεσαι στο γνωστό musical “Grease” όπου συνδυάζεις τις δυο ιδιότητές σου, αυτή του ηθοποιού και του τραγουδιστή και μια ακόμη αυτή του χορευτή. Πες μας γι’ αυτή την εμπειρία.

Δ.Σ.: Έγινε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα η όλη διαδικασία και ήταν εντατικές οι πρόβες. Έχασα και 4 κιλά από τον χορό. Η αλήθεια είναι ότι χορευτής δεν είμαι. Απλά στη δραματική σχολή είχαμε κάνει χορό, οπότε το έχω κάπως αλλά είναι πολύ απαιτητικό, όπως είδες κι εσύ. Χρειάστηκε να συναγωνιστούμε με τους χορευτές που ήταν στη σκηνή ,γιατί έπρεπε να χορεύουμε όπως χόρευαν και εκεινοι. Είναι πολύ απαιτητικό αλλά μου αρέσει που τα συνδυάζει όλα.

h.gr:Με το τέλος των παραστάσεων τι έχουμε να περιμένουμε; Κάποια εμφάνιση στη Χαλκίδα;

Δ.Σ.: Προς το παρόν θα αφοσιωθώ στις παραστάσεις. Θα δούμε και μέχρι πότε θα πάει. Μετά θα ξεκινήσω πρόβες για έναν καινούργιο κύκλο live, λίγο διαφορετικά με καινούργιο playlist, καινούργιο πρόγραμμα. Γράφω τα καινούργια μου τραγούδια που κάποια στιγμή θα βγουν.

Εύχομαι πάρα πολύ μια νέα εμφάνιση στη Χαλκίδα. Εύχομαι πριν το Πάσχα μια εμφάνιση στον ίδιο χώρο!

h.gr: Νέα δισκογραφική δουλειά;

Δ.Σ: Πάντα γράφω κομμάτια. Έχω στο μυαλό μου πως θα είναι το επόμενο, το οποίο σκέφτομαι να είναι πολύ διαφορετικό από ότι έχουμε δει μέχρι τώρα. Αλλά επειδή δεν έχει περάσει ούτε χρόνος που έχει βγει η προηγούμενη δουλειά, πρέπει να περιμένω. Παρότι είμαι ανυπόμονος, πρέπει να περιμένω.

 h.gr: Στις εμφανίσεις σου δεν χρησιμοποιείς αναλόγιο και το μόνο που έχεις είναι η λίστα με τα τραγούδια του live. Αυτό αντικατοπτρίζει την αγάπη για τα συγκεκριμένα τραγούδια ή είναι ο τρόπος σου για να νιώθεις άνεση κι ελευθερία στη σκηνή;

Δ.Σ.: Είσαι τρομερή, δεν μου έχουν ξανακάνει αυτή την ερώτηση!

Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν συνάδερφο, παρ’ όλα αυτά εκτιμώ πάρα πολύ αυτούς που δεν έχουν αναλόγιο. Θεωρώ πως ο άλλος έχει έρθει, έχει πληρώσει τα χρήματά του, για να σε δει να τον κοιτάς στα μάτια και να του απευθύνεις αυτά τα τραγούδια. Κάνω τρελή προετοιμασία και δεν θέλω να έχω το αναλόγιο μπροστά. Για μένα , χωρίς να κατηγορώ κανέναν, είναι ο τρόπος που  σέβομαι τον θεατή. Τα λόγια τα διαβάζω σαν μονολόγους, τα μαθαίνω όλα απ’ έξω, τα λέω, τα ξαναλέω, για να μην κολλήσω με τίποτα. Νιώθω ότι είναι πολύ σημαντικό, γιατί τιμώ τους θεατές και τους ανθρώπους που έχουν έρθει.

Δεν είναι μόνο η αγάπη για τα συγκεκριμένα τραγούδια. Ό,τι και να έλεγα θα το τιμούσα το ίδιο. Αντικατοπτρίζει την αγάπη μου γενικά γι’αυτό που κάνω και τη φροντίδα μου σε αυτό. Κάνω πάρα πολλές πρόβες μόνος μου πριν ανέβω στη σκηνή, για να νιώθω ασφάλεια. Είναι μια ιεροτελεστία.

h.gr: Θεωρείς ότι η σύγχρονη μουσική σκηνή μπορεί να «υπηρετήσει» οποιοδήποτε είδος ή στην μουσική δεν υπάρχουν διακριτοί διαχωρισμοί ειδών;

Δ.Σ.: Προσωπικά είμαι ένας άνθρωπος που ακούω τα περισσότερα είδη της μουσικής, δεν μ’ αρέσει να βάζω ταμπέλες ούτε στη μουσική ούτε στους ανθρώπους. Θεωρώ ότι όλα τα είδη χωρούν, υπάρχουν για όλους. Εγώ ακούω τα πάντα ανάλογα τη στιγμή.

h.gr: Τα τραγούδια σου χαρακτηρίζονται από την αμεσότητα των στίχων τους. Έχεις παρατηρήσει αν το κοινό ταυτίζεται με αυτά;

Δ.Σ.: Νομίζω το κοινό που έρχεται στα live έρχεται ακριβώς πιο πολύ για το στυλ μου. Έχουν ξεχωρίσει κάτι. Είναι λίγο πιο προσεγμένοι οι στίχοι από ό,τι συνήθως. Είναι με το δικό μου κριτήριο, με το δικό μου χιούμορ. Οι ακροατές προσέχουν πολύ τους στίχους κι αυτό μου αρέσει πάρα πολύ !

h.gr: Είναι αρκετά ενδιαφέρον πως τα τραγούδια που γράφεις αφορούν ιστορίες ανθρώπων. Να φανταστούμε ότι αυτό που σε εμπνέει είναι η αληθινή ζωή και όχι οι φανταστικοί κόσμοι;

Δ.Σ.: Και τα δυο, λίγο μπλέκονται γλυκά όλα αυτά. Κάτι θα δεις και θα σου έρθει μια ιδέα και λίγο τα μπλέκεις τα πράγματα. Μπορεί να εμπνευστώ από το οτιδήποτε, από τα γυαλιά σου. Το οτιδήποτε μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης, δεν υπάρχει στοπ στην έμπνευση.

h.gr: Ποια είναι λοιπόν η μεγαλύτερη ευαισθησία που «κρύβεις», Δημήτρη Σαμόλη;

Δ.Σ.: Νομίζω ότι αυτό που με χαρακτηρίζει είναι η λέξη δικαιοσύνη, γι’ αυτό και σπούδασα και νομική. Την εξάσκησα για τέσσερεις μήνες μόνο. Θεωρώ ότι είμαι πολύ δίκαιος άνθρωπος και είμαι πολύ ευαίσθητος σε αυτό. Όταν βλέπω μια αδικία γύρω μου, το λέω.

Ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη κουβέντα. Ευχόμαστε καλή συνέχεια στην παράσταση και να τον δούμε πάλι σύντομα στην πόλη μας!

Ευχαριστούμε την Εύη Χειμώνα για την πολύτιμη βοήθειά της.

Σχόλια

comments

Σχετικά με Halkida Dot GR

Δείτε επίσης

Ο κ. Ζαούρης μας μιλά για τα παιχνίδια φωτός στον Πολιτιστικό χώρο Αυλιδείας Αρτέμιδος

Ο Αντώνης Ζαούρης μιλάει στο halkida.gr  «Για ένα πουκάμισο αδειανό» και τα παιχνίδια φωτός που …