Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ / Συνέντευξη με την υπεύθυνη εθελοντών του bio-Mechanical festival 2018

Συνέντευξη με την υπεύθυνη εθελοντών του bio-Mechanical festival 2018

Την  πρώτη επίσημη συνάντησή τους  θα έχουν οι εθελοντές του bio Mechanical festival  την Κυριακή στον χώρο 24/7/2018.  Με αυτήν την αφορμή το Halkida.gr συνάντησε την υπεύθυνη του σώματος κα Βούλα Κοκονού .

 

Halkida.gr:  Το πρώτο που θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε είναι αν θα μπορούσε κάποιος, που θα ήθελε να γίνει εθελοντής στο bio-Mechanical festival, να εγγραφεί σήμερα στο σώμα

Β.Κ.: Η διάθεση των εθελοντών να μπουν στο σώμα δεν σταματά ποτέ. Άρα και η δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή στην ιντερνετική πλατφόρμα δεν σταματά https://bm-festival.com/#volunteers . Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή μέχρι και το τέλος του Ιουλίου, οπότε θα μπορούν να υποβάλλουν εκεί τη δήλωσή τους.  Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί κάθε άνθρωπος που θέλει να συμβάλει με την προσωπική του συμμετοχή γίνεται δεκτός ανά πάσα στιγμή, και κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

 

  • H.gr: Υπάρχει κάποιο ηλικιακό όριο για τη συμμετοχή;

 

  • Β.Κ. :   Δεν υπάρχει ηλικιακό όριο. Το μόνο κριτήριο για να συμμετάσχει κάποιος στο σώμα των εθελοντών είναι η αγάπη για τον πολιτισμό και κυρίως για τον τόπο μας.

 

  • Η.gr: Υπάρχει σε σχέση με πέρσι αυξημένη συμμετοχή εθελοντών;

 

  • B.Κ. : Νομίζω ναι. Αρκεί να λάβουμε υπ’ όψιν ότι την πρώτη εβδομάδα που άνοιξε η φόρμα είχαμε γύρω στις 25 αιτήσεις καινούργιων ατόμων. Επιπλέον έχουμε συμμετοχές και από όλους τους περσινούς εθελοντές, πλην ορισμένων που με πλήρη συνέπεια μας ενημέρωσαν έγκαιρα ότι δεν θα συμμετάσχουν .

 

  • H.gr: Σε ποιους τομείς δραστηριοποιούνται οι εθελοντές του bio-Mechanical festival ;

 

  • Β.Κ. : Οι άξονες  και τα μπλοκ που παίρνουν οι εθελοντές μέρος είναι συγκεκριμένοι. Είναι η υποδοχή στην είσοδο, το παρκινγκ και τα εισιτήρια, είναι η μεσαία διαδρομή, οι εκθεσιακοί χώροι οι οποίοι υπάρχουν, και ο κεντρικός χώρος του θεάτρου με τη σκηνή,  τις κερκίδες και τα παρασκήνια. Ο χώρος, δηλαδή, που διεξάγεται το bio-Mechanical festival αποτελείται από τρεις δομές που απασχολούνται οι εθελοντές.

 

  • H.gr: Υπάρχει κάποιες φορές από τους ανθρώπου ένας δισταγμός από τους ανθρώπους να συμμετέχουν λόγω του περιορισμένου χρόνου τους. Λένε «θέλω να συνεισφέρω αλλά δεν έχω χρόνο». Εσείς πώς το αντιμετωπίζεται αυτό;

 

  • Β.Κ.:  Εμείς το διαχειριζόμαστε ως  εξής: Υπάρχει ειδικό πλάνο, όπου κάθε εθελοντής δηλώνει τη διαθεσιμότητά του. Μπορεί να δηλώσει το ελάχιστο, δύο ή τρεις μέρες κατά τη διάρκεια του Ιουλίου – από 1η έως31, που μπορεί να έρθει. Δεν υπάρχει ένα κλισέ «τόσες μέρες, αυτές οι αρμοδιότητες». Είναι ανοιχτό. Για μας  και μία και δύο μέρες να ζήσει κάποιος αυτήν την εμπειρία και να βιώσει τον παλμό του φεστιβάλ είναι αρκετό.

 

  • H.gr:  Άρα, λοιπόν, ποιο είναι το μεγαλύτερο όφελος ενός εθελοντή από την συμμετοχή τoυ στο
    bio-Mechanical festival;

 

  • Β.Κ.: Σίγουρα το μεγαλύτερο όφελος είναι η αγάπη που λαμβάνει και δίνει για τον κοινό στόχο, που το Θέατρο Χαλκίδας έχει θέσει . Διαπιστώνει ότι υπάρχει ένα όραμα: να πέσουν τα φώτα στο χώρο (σσ. τον Πολιτιστικό χώρο Αυλιδείας Αρτέμιδος), σε ένα σημείο που τόσα χρόνια δεν έχει αναδειχθεί, αλλά αντίθετα έχει υποβαθμιστεί, και να γίνει γνωστό στο πανελλήνιο, να υπάρξει επισκεψιμότητα. Αυτό μέσα από την δράση του ο εθελοντής το αγαπάει, ενσωματώνεται με το όραμα, με τον σκοπό… Αυτό είναι το μεγαλείο που αποκομίζει ο εθελοντής του bio-Mechanical festival, επιπλέον των γενικών ωφελειών του εθελοντισμού.

 

  • H.gr: Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας. Καλή συνέχεια!

 

  • Β.Κ.: Ευχαριστώ κι εγώ και σας περιμένουμε όλους στη γιορτή του φεστιβάλ.

Σχόλια

comments

Σχετικά με Halkida Dot GR

Δείτε επίσης

Ο κ. Ζαούρης μας μιλά για τα παιχνίδια φωτός στον Πολιτιστικό χώρο Αυλιδείας Αρτέμιδος

Ο Αντώνης Ζαούρης μιλάει στο halkida.gr  «Για ένα πουκάμισο αδειανό» και τα παιχνίδια φωτός που …