Κατά κανόνα, το πρωινό τους περιορίζεται σε ένα ποτήρι γάλα και ίσως κάποιο κουλούρι.
Η ίδια μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά που δεν τρώνε καλό πρωινό, όχι μόνο έχουν κακό μεταβολικό ρυθμό- με συνέπεια την παχυσαρκία- αλλά και αθλούνται λιγότερο σε σύγκριση με τα παιδιά που γευματίζουν κανονικά το πρωί. Σύμφωνα με τη μελέτη, όσο συχνότερα έτρωγαν πρωινό τα παιδιά, τόσο χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος είχαν. Αντίθετα, όσα παρέλειπαν το πρωινό έτειναν να ζυγίζουν κατά μέσο όρο 2,3 κιλά περισσότερο από τους συνομηλίκους τους που έτρωγαν καθημερινά το πρωινό τους. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι τα παιδιά αυτά καταναλώνουν περισσότερα λιπαρά και λιγότερες φυτικές ίνες στη διάρκεια της ημέρας, σαν αντίδραση ίσως του οργανισμού στο φτωχό πρωινό γεύμα. Οι Αμερικανοί ερευνητές εικάζουν ότι η πρόσληψη τροφής το πρωί, βοηθά στον έλεγχο της όρεξης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης, μπορεί να λειτουργεί προληπτικά κατά της ακατάσχετης επιθυμίας για κατανάλωση τροφής λίγο πριν το κυρίως γεύμα ή το βραδινό φαγητό. Επισημαίνουν, βέβαια, ότι ένα «γερό πρωινό» δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποτελείται από τρόφιμα με αυξημένη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, κρέμα και σοκολάτα, αλλά κυρίως από δημητριακά, τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, άπαχο γάλα, φρούτα και χυμούς χωρίς ζάχαρη.