Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΠΑΙΔΙ & ΓΟΝΕΙΣ / Πρόβλεψη της παιδικής παχυσαρκίας

Πρόβλεψη της παιδικής παχυσαρκίας

Με μια απλή φόρμουλα που συνδυάζει αλγόριθμους και αρκετούς γνωστούς προδιαθεσικούς παράγοντες, οι ερευνητές μπορούν πλέον να προβλέψουν τις πιθανότητες ενός νεογνού να αναπτύξει παχυσαρκία ως παιδί.

 

Η σχετική έρευνα, η οποία  δημοσιεύεται στο περιοδικό “PLosOne”, επισημαίνει ότι η φόρμουλα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό των νεογνών που βρίσκονται σε κίνδυνο ανάπτυξης παχυσαρκίας και να τα γλιτώσει από  πιθανά προβλήματα υγείας, όπως εκδήλωση διαβήτη τύπου ΙΙ και καρδιοπάθειες.

Ερευνητές από το Imperial College London, εξέτασαν 4.032 παιδιά από τη Φινλανδία που γεννήθηκαν το 1986 και εστίασαν σε στοιχεία 2 ερευνών σε 1.503 παιδιά από την Ιταλία και σε 1.032 από τις ΗΠΑ. Ανακάλυψαν ότι εστιάζοντας σε απλές μετρήσεις όπως το βάρος του νεογνού κατά τη γέννηση και αν η μητέρα ήταν καπνίστρια ήταν αρκετό για να προβλεφθεί η παχυσαρκία.

Προηγουμένως, επιστήμονες πίστευαν ότι γενετικοί παράγοντες θα έδιναν μεγαλύτερα στοιχεία σε κατοπινά προβλήματα με το βάρος, αλλά μόνο περίπου ένα στα 10 περιστατικά παχυσαρκίας είναι το αποτέλεσμα σπάνιας γενετικής μετάλλαξης που επηρεάζει την όρεξη.

Οι παράγοντες κινδύνου για παχυσαρκία είναι ήδη γνωστοί, αλλά είναι η πρώτη φορά που αυτοί οι παράγοντες συγκεντρώθηκαν σε μια φόρμουλα. Η εξίσωση βασίζεται σε στοιχεία που μπορεί οποιοσδήποτε να λάβει από ένα νεογέννητο και η νέα έρευνα ανακάλυψε ότι μπορεί να προβλέψει περίπου το 80% των παχύσαρκων παιδιών.

Ο καθηγητής Philippe Froguel, από το Imperial College London, επικεφαλής της έρευνας, δήλωσε ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη στρατηγική. Όταν κάποιο παιδί είναι παχύσαρκο μπορεί να δυσκολευτεί να χάσει βάρος.

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Σχολικό bazaar, πάντα με ασφάλεια, από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Επιστροφή  στα θρανία με Χαμόγελο! Σχολικό bazaar, πάντα με ασφάλεια «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υποδέχεται …