Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΔΡΑΣΕΙΣ / Το Venus Project στο όρος Τελέθριο για το 4ήμερο φεστιβάλ του

Το Venus Project στο όρος Τελέθριο για το 4ήμερο φεστιβάλ του

Στα πλαίσια των προσπαθειών ενημέρωσης και δράσης, που αφορούν το παγκόσμιο εναλλακτικό όραμα για μια κοινωνία βιώσιμη, δίκαιη και εκσυγχρονισμένη σύμφωνα με τις πραγματικές της δυνατότητες, για 4 ημέρες, 15 με 18 Σεπτέμβρη, η Πανγαία και το Venus Project ταξιδεύουν στην Εύβοια στο όρος Τελέθριο.

Συμμετέχουμε στο Eco Festival “Spiral Knights 2016” που οργανώνει η ομάδα Free & Real όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε το όραμα του Venus Project μέσα από καθημερινές ομιλίες, παρουσιάσεις και συζητήσεις με το κοινό.

Οι θεματικές μας θα περιλαμβάνουν

Πέμπτη 15/9            Ανθρώπινη συμπεριφορά και αξίες
Παρασκευή 16/9     Επιστήμη-Τεχνολογία και κοινωνικά συστήματα
Σάββατο 17/9           Παρουσίαση του Venus Project και της RBE
Κυριακή 18/9           Προβολή του ντοκιμαντέρ “The choice is ours”

Όσες/οι φίλες/οι θα ήθελαν να παρευρεθούν σ’αυτή την 4ήμερη γιορτή συμβίωσης και εναλλακτικών μεθόδων μπορούν να ενημερωθούν για όλα τα απαραίτητα για τη διαμονή και τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ στο παρακάτω λινκ https://www.facebook.com/events/1126642774059032/ ή να μας καλέσουν στο τηλ 6970979292

Λίγα λόγια για την Πανγαία και το πρόγραμμά της

H “Πανγαία” είναι η πρώτη μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύεται στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Venus Project και τον Jacque Fresco.

Σκοπός της είναι η ενημέρωση και προώθηση του κοινωνικού σχεδίου “The Venus Project” και της οικονομίας βάσει πόρων. Συντονίζουν την δράση τους και συνεργάζονται με άλλα κοινωνικά δίκτυα για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη βιωσιμότητα των πόρων, την καθαρή ενέργεια, την ενότητα των ανθρώπων και την εκπαίδευση.

Το Venus Project είναι ο οργανισμός που προτείνει ένα εφικτό πλάνο κοινωνικής αλλαγής προς έναν καινούργιο βιώσιμο παγκόσμιο πολιτισμό. Περιγράφει την εναλλακτική λύση για μια κοινωνία όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι πλέον απλές διακηρύξεις επί χάρτου, αλλά τρόπος ζωής.

Προτείνει μια νέα, ολιστική προσέγγιση, προσανατολισμένη στις ανθρώπινες και τις περιβαλλοντικές ανάγκες. Ένα εφικτό όραμα για καλύτερο μέλλον, σύμφωνα με τις ανάγκες της εποχής που ζούμε, πρακτικό και ρεαλιστικό για την ευημερία όλων των ανθρώπων του κόσμου.

Υποστηρίζει ένα εναλλακτικό όραμα που δεν έχει καμία σχέση με οποιοδήποτε κοινωνικό σύστημα έχει υπάρξει στο παρελθόν. Τα συμπεράσματα είναι βασισμένα σε πολυετείς μελέτες και εμπειρική έρευνα, από πολλούς ανθρώπους διαφόρων επιστημονικών κλάδων.

Καλεί σε έναν ολικό επανασχεδιασμό του πολιτισμού μας, στον οποίο οι παλιές ανεπάρκειες, ο πόλεμος, η φτώχεια, η πείνα, το χρέος και η ανθρώπινη δυστυχία, θα θεωρούνται όχι απλά ανεπιθύμητα, αλλά καθόλου αποδεκτά.

Το Venus Project είναι ένα πραγματικό σχέδιο για τη δημιουργία ενός νέου παγκόσμιου πολιτισμού που θα βασίζεται στις ανθρώπινες ανησυχίες και την περιβαλλοντική αποκατάσταση. Οι δράσεις του είναι προς την κατεύθυνση όπου όλοι οι πόροι της Γης θα αποτελούν κοινή κληρονομιά όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων του πλανήτη. Οτιδήποτε λιγότερο, θα οδηγήσει στη συνέχιση του ίδιου καταλόγου προβλημάτων που συνδέονται με τον σημερινό κόσμο.

Η πρόταση του Venus Project δεν είναι μια προσπάθεια πρόβλεψης του μέλλοντος, αλλά αφορά αυτό που πραγματικά μπορεί να γίνει. Σήμερα έχουμε τις γνώσεις και τα “εργαλεία” να σχεδιάσουμε και να διαμορφώσουμε ένα μέλλον αντάξιο των πραγματικών ανθρώπινων δυνατοτήτων. Η ευθύνη για το μέλλον μας είναι στα χέρια μας και εξαρτάται από τις αποφάσεις που θα πάρουμε σήμερα. Ο μεγαλύτερος διαθέσιμος πόρος σήμερα είναι η δική μας ευφυία και εφευρετικότητα.

Πηγή:thepangea.org

Σχόλια

comments

Σχετικά με Halkida Dot GR

Δείτε επίσης

Η πρώτη ψηφιακή αναδάσωση της χώρας από το Let’s do it Greece είναι γεγονός!

Με κεντρικό σύνθημα “Ρίζες που μας Ενώνουν”, την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, η καρδιά εκατοντάδων εθελοντών …