Αρχική / ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ / Εκδρομή στα Νέα Στύρα

Εκδρομή στα Νέα Στύρα

Σε μια ανάσα από την Αθήνα το παραθεριστικό μέρος των Νέων Στύρων. Ο ιδανικός προωρισμός με αμμώδη παραλία και διαυγή πρασινογάλανα νερά προσελκύει άφθονους τουρίστες, κυρίως Αθηναίους, και σφύζει από ζωή όλο το καλοκαίρι. Η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή είναι πόλος έλξης και για τους κατόχους φουσκωτών αφού περιλαμβάνει συμπλέγματα νησιών και ανεξερεύνητους κολπίσκους. Τα Νέα Στύρα συνδέονται ακτοπλοίκα με το λιμάνι της Αγιάς Μαρίνας Αττικής με καθημερινά δρομολόγια.

Στα Νέα Στύρα τα πάντα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, κάνοντας το αυτοκίνητο μη απαραίτητο και άρα ξεχνώντας τους τρελούς ρυθμούς της πόλης. Μόλις φτάσετε στο λιμάνι, την καρδιά των Νέων Στύρων, και έχοντας ταξιδέψει 45’ στα ήρεμα, γαλάζια νερά του Νότιου Ευβοικού, έχετε την αίσθηση ότι φτάνετε σε ένα μικρό νησί.

Το λιμάνι αποτελείται από έναν παραλιακό πεζόδρομο με ξενοδοχεία, ταβέρνες, ουζερί, σούπερ μάρκετ, καφετέριες και ό,τι άλλο χρειάζεστε, όλα μπροστά στη θάλασσα.

Με την άφιξή σας μπορείτε να απολαύσετε ένα δροσερό μπάνιο στην οργανωμένη αμμώδη παραλία δεξιά από το λιμάνι, η οποία έιναι πεντακάθαρη, απάνεμη, με διαυγή, γαλαζοπράσινα νερά και λίγα ψιλά βοτσαλάκια, εκεί που σκάει το κύμα. Εναλλακτικά, περπατώντας στ΄ αριστερά του λιμανιού σε απόσταση 800 μέτρων υπάρχει η παραλία του Κεφάλα με όμορφη αμμουδιά και γραφικές ψαροταβέρνες με πολύ καλές τιμές και απίστευτη θέα στον κόλπο των Νέων Στύρων.

Μπορείτε να απολάυσετε το μεσημεριανό σας και τον απογευματινό σας καφέ ή το παγωτό σας σε κάποιο από τα μαγαζιά της παραλίας, στην απόλυτη ησυχία αφού ο πεζόδρομος είναι κλειστός για τα οχήματα από νωρίς το απόγευμα.

Φυσικά, είναι το ιδανικό μέρος και για αυτούς που έχουν παιδιά αφού η θάλασσα είναι ρηχή, τα νερά καθαρά και τα αυτοκίνητα περιορισμένα. Τα παιδιά σας θα νιώσουν ελεύθερα τρέχοντας, παίζοντας ή κάνοντας ποδήλατο κάτι που κι εσάς θα σας κάνει ακόμα πιο χαλαροούς και χωρίς άγχος!

Επειδή ο προσανατολισμός των Νέων Στύρων είναι δυτικός, έχετε τη δυνατότητα να απολάυσετε το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα. Βλέποντας τον ήλιο να χάνεται στα νερά του Ευβοικού, αφήστε τα πορτοκαλοκόκκινα χρώματα του ουρανού να σας γαληνέψουν. Αν είστε πιο ρομαντικοί, στον λόφο πάνω από το λιμάνι υπάρχει ένα μονοπάτι που οδηγεί στην εκκλησία των Αγίων Κων/νου και Ελένης, κατάλληλο μέρος για να θαυμάσετε το ηλιοβασίλεμα και την πανοραμική θέα προς το νησάκι Στουρονήσι.

Μόλις πέσει ήλιος αρχίζει η νυχτερινή ζωή. Ανάλαφρη βόλτα προς τα αριστερά ως την καφετέρια στο τελείωμα του φυσικού κόλπου των Νέων Στύρων πάνω ακριβώς στα βράχια, φαγητό, γλυκό και πιο αργά ποτάκι στα μπαράκια του λιμανιού.

Όσοι από εσάς δεν θέλουν να αποχωριστούν το αυτοκίνητό τους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Νέα Στύρα ως ορμητήριο για να γνωρίσετε τη γύρω περιοχή μέσω ωραίων διαδρομών προς φανταστικές παραλίες, ειδικά εκείνες που βλέπουν Αιγαίο.

Κινούμενοι προς τα αριστερά του λιμανιού μετά την παραλία Κεφάλα, θα συναντήσετε την περιοχή Αρία και πιο κάτω ένα αγαπημένο beach bar με ωραία μουσική και ψάθινες ομπρέλες πάνω στην πεντακάθαρη παραλία με βότσαλα. Μετά τον Αρία βρίσκεται ο Δίλησσος, μια ήσυχη, αμμώδης παραλία αποτελούμενη μόνο από τα σπίτια των κατοίκων.

Κινούμενοι προς τα δεξιά του λιμανιού σε απόσταση περίπου 800 μέτρων υπάρχει ένα καινούργιο beach bar με όμορφη ατμόσφαιρα και ρομαντική διάθεση. Περίπου στο 1 χλμ. από το λιμάνι θα συναντήσετε ξενοδοχεία ιδανικά για cocktail στην πισίνα βλέποντας το ηλιοβασίλεμα, αλλά και για μπάνιο στην παραλία με τις καλαμιές ακριβώς μπροστά από τα bungalows.

Καμία απόδραση, ωστόσο, δεν μπορεί να συγκριθεί με τις εκδρομές προς τις παραλίες Λιμνιώνας Μεσοχωρίου, Αρμυρίχι, Ζάρακες και Τσακαίοι, οι οποίες βρίσκονται από την άλλη μεριά, ακριβώς πίσω από τα Στύρα και βλέπουν στο Αιγαίο Πέλαγος. Όλες τους είναι απαράμιλλης ομορφιάς, με υπέροχα νερά, χονδρή άμμο ή βότσαλα και κάποιες όπως οι Τσακαίοι έχουν σπήλιες στους βράχους.

Μπορείτε, τέλος, να περιπλανηθείτε στα ορεινά χωριουδάκια, με κοντινότερο αυτό των Στύρων. Τα Στύρα βρίσκονται στον κεντρικό δρόμο που ενώνει τη Χαλκίδα με την Κάρυστο και αποτελούν μια όμορφη επιλογή για καφέ ή τσίπουρο με μεζέ στα δύο καφενεία της πλατείας, κάτω από την επιβλητική εκκλησία. Αξίζει να επισκευτείτε τη Μεγάλη Βρύση κοντά στην κεντρική πλατεία καθώς και τα Δρακόσπιτα, περπατώντας σ’ένα μαγευτικό περιβάλλον.

Πηγή:myneastyra.gr

Σχόλια

comments

Σχετικά με Halkida Dot GR

Δείτε επίσης

Εγγλεζονήσι: Ο παράδεισος της Χαλκίδας και η σκοτεινή του ιστορία

Το νησί-παράδεισος του Φράνσις Τέρβιλ Πετρ (Francis Turville-Petre) που βρίσκεται μια ώρα από την Αθήνα …