Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Έκθεση φωτoγραφίας της σχολής Focus στο πλαίσιο του 2ου bio-Mechanical festival

25 Ιουλίου, 2018 | 7:30 μμ - 5 Αυγούστου, 2018 | 9:30 μμ

Η Σχολή Φωτογραφία Focus παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας με θέμα “Είδωλα” στο πλαίσιο του 2ου bio-Mechanical festival. Με έναρξη στις 12 μέχρι και τις 26 Ιουλίου και ώρες 19.30-21.30 στην Αίθουσα Αριστοτέλης στην παραλία Χαλκίδας.

Σήμερα, το άτομο μέσα στην συνεχώς μεταλλάσουσα κοινωνία, καθοδηγείται όλο και σε μικρότερο βαθμό, σε σχέσει με το παρελθόν, από ένα δοσμένο κοινωνικό πλαίσιο, από πρότυπα και παραδώσεις. Η κοινωνία σήμερα ζητά επιτακτικά από το άτομο, να “αυτοπραγματωθεί”, το εργασιακό καθεστώς και περιβάλλον, του ζητά να βρίσκεται πάντα διαθέσιμος, εκεί όπου τον χρειάζεται η αγορά εργασίας.. Το ζητούμενο είναι όχι απλά να κατασκευάσεις αλλά και να παρουσιάσεις μια εικόνα του εαυτού σου συμβατή με την ζήτηση. Από τα ερωτικά ραντεβού μέχρι τις επαγγελματικές συνεντεύξεις, μια καθημερινή τακτική.

Επίσης η ανάγκη για απομόνωση του ατόμου και ταυτόχρονα η εισβολή του κοινωνικού και της επιστήμης μέσα στην σφαίρα του ατομικού, είναι δυνάμεις αντιθετικές, που απειλούν την δομή του ατόμου με διάσπαση και χρειάζεται να βρεθούν προσωπικοί τρόποι συγκερασμού.

Σε αυτό το τοπίο, η γρήγορη παρακμή των ειδώλων- προτύπων και η αναγωγή του δικού μας ειδώλου, όπως μπορεί να σχηματιστεί απέναντι από τον καθρέφτη, την κάμερα του κινητού ή την web camera, σε εργαλείο ή πεδίο πειραματισμού, είναι το ουσιαστικό περιεχόμενο αυτής της έκθεσης.

Η σωματικότητα, η κοινωνική έκθεση, η ερήμωση των χώρων, ο λανθάνον αυτοερωτισμός, η σκληρή μερικές φορές “πατίνα” του μέσου της φωτογραφίας, μαζί με την συνειρμική ή τυχαία αντιπαράθεση στοιχείων, την παραμόρφωση και τον τεμαχισμό, είναι μερικά από τα δομικά υλικά της έκθεσης.

Κατά την γνώμη μας αυτό που κάνει σημαντική αυτήν την έκθεση δεν είναι ο πλουραλισμός των απόψεων- τοπίων, όσο η εικόνα της ωριμότητας τους. Αυτές οι εκδηλώσεις της σύγχρονης ζωής, σαν ώριμα φρούτα, σαν κόσμοι πλήρως διαμορφωμένοι, δεν εκτίθενται απλά, αλλά μας κατακλύζουν, μας στοιχειώνουν. Με έναν περίεργο τρόπο νιώθουμε ότι μας αφορούν.

Μάκης Φάρος

Είσοδος Ελεύθερη

Συμμετέχοντες σπουδαστές
Στέλλα Aναστασοπούλου, Νίκος Γεωργαράς, Ευα Δράκου, Μαρία Κοσμερίδου, Στεφανία Λάτση, Πέτρος Λυμπερόπουλος, Δημήτρης Μαμαλούκος, Αρχοντούλα Μαρούση, Νίκος Μομφεράτος, Αντωνία Πετριτη, Γωγώ Πονηράκου, Ιρις Ραντοσνικι, Κοσμάς Στάυρος, Μαργαρίτα Σκρίνου, Νεκτάριος Σουγλέρης, Γιώργος Σωτηρίου, Ρίτα Τσέλα, Οδυσσέας Τσουβαλάς,Γιώργος Χριστόπουλος

Σχόλια

comments

Λεπτομέρειες

Αρχή:
25 Ιουλίου, 2018 | 7:30 μμ
Τέλος:
5 Αυγούστου, 2018 | 9:30 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , ,

Χώρος Διεξαγωγής

Κόκκινο Σπίτι (Χαλκίδα)