Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΥΓΕΙΑ | ΔΙΑΤΡΟΦΗ / Χάνετε τα μαλλιά σας; Ισως φταίει η αλογοουρά!

Χάνετε τα μαλλιά σας; Ισως φταίει η αλογοουρά!

 

Μπορεί η αλογοουρά να βολεύει, όμως σε πολλές περιπτώσεις είναι αιτία σοβαρής τριχόπτωσης , που εξελίσσεται σε ένα τύπο αλωπεκίας .

 

 

Αυτού του είδους η αλωπεκία είναι     αποτέλεσμα της μηχανικής έλξης των μαλλιών και παρατηρείται συνήθως σε γυναίκες που συνηθίζουν να πιάνουν τα μαλλιά τους κότσο ή αλογοουρά τραβώντας τα με δύναμη. Το πρόβλημα επιδεινώνεται με το έντονο βούρτσισμα, καθώς και τη συχνή χρήση σεσουάρ και ρόλεϊ για το φορμάρισμα των μαλλιών.

Η αλωπεκία λόγω έλξης πρέπει να διαγνωσθεί εγκαίρως διαφορετικά μπορεί να αδυνατίσουν οι θύλακες της τρίχας και με τον καιρό να καταστραφούν και να μην μπορούν να παράγουν υγειή μαλλιά. Το λιγότερο κακό που μπορεί να προκαλέσει η συνεχής χρήση λάστιχου στα μαλλιά είναι σπασίματα και φθορά .

Για να διατηρήσουμε, λοιπόν, τα μαλλιά σε καλή κατάσταση πρέπει η κοτσίδα να είναι χαλαρή, τα μαλλιά να μην τα τραβάμε σφιχτά προς τα πίσω και να τα αφήνουμε όσο το δυνατό περισσότερο ελεύθερα.

 

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Τηλεργασία: 4 χρήσιμες συμβουλές για όσους δουλεύουν από το σπίτι

Ακόμη και πριν από την Covid-19, πολλές επιχειρήσεις είχαν υιοθετήσει την πολιτική τηλεργασίας και έτσι …