Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΥΓΕΙΑ | ΔΙΑΤΡΟΦΗ / Τροφές επιδερμίδα: Φαγητά για λαμπερά δέρματα

Τροφές επιδερμίδα: Φαγητά για λαμπερά δέρματα

Είναι εκπληκτικό  πόσο γρήγορα το δέρμα μας, λόγο κρύου εύκολα όταν βρισκόμαστε σε εξωτερικούς χώρους  και η πτώση της θερμοκρασίας  είναι μεγάλη, έχει την τάση να ξεραίνεται ανεξαρτήτως από την ενυδατική που του έχουμε βάλει.

 Η διόρθωση του ξηρού, θαμπό ή ερεθισμένου δέρματος δεν πρέπει να είναι το εμπόδιο και ούτε πρέπει να κοστίζει πολύ. Η καλή περιποίηση του δέρματος απαιτεί πολύ περισσότερα από μία απλή λοσιόν και φίλτρα.

Το πιο φωτεινό και πιο λείο δέρμα ξεκινά με αυτό που βάζετε  στο  σώμα σας , γι αυτό και εμείς θα σας πούμε τροφικές συμβουλές για να αποφύγετε ένα θαμπό και ξηρό δέρμα.

Καλά τρόφιμα για θαμπά δέρματα

  • Η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία του δέρματος, γιατί είναι το μεγαλύτερο όργανο που μπορεί να παρέχει ένα παράθυρο στη συνολική ευημερία του σώματός.

Συμβολή αντιοξειδοτικών τροφών

  • Τα αντιοξειδωτικά είναι βασικά τρόφιμα  για να βοηθήσουν το σώμα να αποφύγει τις τοξίνες.

Τροφές για λαμπερό δέρμα

  • Όσον αφορά το δέρμα, φάτε αντιοξειδωτικά, τα οποία θα τα βρείτε σε πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά , επειδή βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών. Για να βελτιώσει την εμφάνιση θαμπής επιδερμίδας, προτείνει να αναζητήσετε ένα μείγμα από πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά και υγιή λίπη, όπως ξηρούς καρπούς και σπόρους. Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, που είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό. Μερικοί ξηροί καρποί, όπως τα καρύδια της Βραζιλίας, είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή σεληνίου, το οποίο είναι ένα ορυκτό που δρα επίσης ως αντιοξειδωτικό», λέει ο Modell.  Αμύγδαλα, ηλιόσποροι και φουντούκια.
Συμβολή αντιφλεγμονόδων τροφών
  • Είναι πολύ σημαντικό να έχετε στην διατροφή σας τροφές με αντιφλεγμονώδη δράση όπως είναι η ντομάτα, ο σολομός , η γλυκοπατάτα και άλλα. Αυτές οι τροφές καταφέρνουν να ενισχύουν το δέρμα χαρίζοντας του λάμψη, ζωντάνια και μία τέλεια εμφάνιση.

Ακολουθεί βίντεο με συμβουλές για υγιεινή διατροφή και λαμπερά δέρματα

ΠΗΓΗ

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Τηλεργασία: 4 χρήσιμες συμβουλές για όσους δουλεύουν από το σπίτι

Ακόμη και πριν από την Covid-19, πολλές επιχειρήσεις είχαν υιοθετήσει την πολιτική τηλεργασίας και έτσι …