Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΥΓΕΙΑ | ΔΙΑΤΡΟΦΗ / Ταλαιπωρήστε από κρυολόγημα ή γρίπη

Ταλαιπωρήστε από κρυολόγημα ή γρίπη

Μην κάτσετε στο σπίτι κα να περιμένετε πότε θα αρπάξετε γρίπη ή κρυολόγημα. Για να κρατήσετε μακριά τον πυρετό, το φτέρνισμα, την μύτη που τρέχει, και όλα τα άλλα ενοχλητικά συμπτώματα, κάντε τους μικρούς σας περιπάτους των 30 λεπτών και φάτε τα πιο κάτω 5 τρόφιμα για να δώσετε στο ανοσοποιητικό σας σύστημα μια ώθηση.

Πρωτεΐνη: Μπορείτε να αντλήσετε αντισώματα από την πρωτεΐνη. Αποφύγετε τα κόκκινα κρέατα και τα λιπαρά γαλακτοκομικά. Επιλέξτε χαμηλά σε λιπαρά γαλακτοκομικά, κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρια, καρύδια και φασόλια.

Φάτε οτιδήποτε έχει ζωηρό χρώμα: Τα πορτοκάλια, φράουλες, πιπεριές, μπρόκολο, ντομάτες, ακτινίδια. Όλα είναι πλούσια σε βιταμίνη C, που βοηθούν το σώμα σας να ”φέρει” έξω τα προστατευτικά άνοσα κύτταρα.

Ρουφήξτε γουλιά-γουλιά, καυτό τσάι: Άνθρωποι που πίνουν 5 φλιτζάνια τσάι την ημέρα τείνουν να έχουν 10 φορές περισσότερε αντισώματα ενάντια στη γρίπη από τους λάτρεις του καφέ.

Φάτε δημητριακά 100% ολικής αλέσεως: Η βρώμη, προϊόντα από σιτάρι, δημητριακά ολικής αλέσεως προσφέρουν τρεις θρεπτικές ουσίες που απέδειξαν ότι ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα: σελήνιο, ψευδάργυρος, και βήτα γλουτίνη.

Καρυκεύματα επάνω στη σούπα σας: Εάν αρπάξατε γρίπη ή κρυολόγημα, η σούπα κοτόπουλου μικραίνει τη διάρκειά της ίωσης κατά 50%. Μια θεωρία είναι ότι το μαγειρευμένο κοτόπουλο, απελευθερώνει αμινοξέα που είναι χημικά παρόμοια με την ακετυλοκυστεΐνη, ένα φάρμακο για τη βρογχίτιδα. Ρίξτε με μέτρο στη σούπα σας λίγη σκόνη σκόρδο ή καυτό κόκκινο πιπέρι το οποίο είναι αποσυμφορητικά. Δοκιμάστε τα και κρατήστε τις ιώσεις μακριά από εσάς και την οικογένεια σας.

BeU.com.cy

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Τηλεργασία: 4 χρήσιμες συμβουλές για όσους δουλεύουν από το σπίτι

Ακόμη και πριν από την Covid-19, πολλές επιχειρήσεις είχαν υιοθετήσει την πολιτική τηλεργασίας και έτσι …