Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΥΓΕΙΑ | ΔΙΑΤΡΟΦΗ / Πώς να προετοιμάσεις το σώμα σου για την Κυριακή του Πάσχα

Πώς να προετοιμάσεις το σώμα σου για την Κυριακή του Πάσχα

Η περίοδος της νηστείας δεν είναι κάτι που δημιουργεί πρόβλημα στο σώμα και την υγεία μας, έχει μάλιστα πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας. Φυσικά, όλα αυτά ισχύουν εάν ακολουθήσουμε μια ισορροπημένη διατροφή, γεμάτη πηγές πρωτεΐνης και βιταμινών. Υπάρχουν, ωστόσο, και μερικά πράγματα που θα πρέπει να προσέξουμε, έτσι ώστε να μην είναι απότομη η μετάβαση από τη νηστεία στην ελεύθερη διατροφή. Αυτό συμβαίνει κυρίως διότι υπάρχει κίνδυνος να αποκτήσουμε σημαντικά παθολογικά προβλήματα.

Παρακάτω θα βρειτε μερικές συμβουλές για να μην «σας πέσει βαρύ» οτιδήποτε ζωικής προέλευσης καταναλώσετε την Κυριακή του Πάσχα.

Για να μην έχουμε θέματα με το πεπτικό μας σύστημα και να αντλήσουμε λοιπόν, τα μέγιστα οφέλη από την περίοδο της Σαρακοστής και τη νηστεία, η «διατροφική» μας μετάβαση πρέπει να γίνει σταδιακά. Κυρίως γιατί η κατανάλωση όλων όσων στερηθήκαμε νηστεύοντας, όπως είναι το κρέας, τα γαλακτοκομικά και τα λιπαρά οδηγεί σε «φούσκωμα κοιλιάς».

Ας ξεκινήσουμε από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και της Ανάστασης. Η πιο χρήσιμη συμβουλή θα ήταν να περιοριστούμε σε ένα με δύο πιάτα μαγειρίτσα και μια σαλάτα. Να μην το παρακάνουμε με τα αβγά και τα ψητά κρέατα, καθώς αυτό θα μας δυσκολέψει αρκετά στην χώνεψή τους. Επιπλέον, καλό θα ήταν να αποφύγουμε την υπερκατανάλωση αλκοόλ, ακόμη και εάν ο οργανισμός μας είναι εξοικειωμένος σε αυτό.

Την Κυριακή του Πάσχα η καλύτερη επιλογή που θα κάνουμε θα είναι να ξεκινήσουμε με ένα ελαφρύ πρωινό και όχι κατευθείαν στο… ψητό. Γνωρίζουμε πως αυτή είναι σχεδόν η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων καθώς «βιάζεσαι» να προλάβεις να απολαύσεις όσο το δυνατόν περισσότερο κρέας γίνεται. Όμως, αυτό θα δυσκολέψει μόνο εσένα και το πεπτικό σου σύστημα αφού θα «φουσκώσεις» εύκολα και γρήγορα.

Μόλις φτάσει η ώρα του μεσημεριανού φαγητού, μπορούμε να αρχίσουμε με μια σαλάτα και λίγο κρασί. Στη συνέχεια, μπορούμε να ξεκινήσουμε το «τσιμπολόγημα» από τον οβελία. Το γλυκό είναι μια μη ανατρέψιμη επιλογή, αφού ακόμη και αν έχουμε δυσανεξία στη γλυκόζη, υπάρχει η επιλογή του τσουρεκιού. Το βράδυ, καλό θα ήταν να προτιμήσουμε ένα γιαούρτι με φρούτα.

Σε γενικές γραμμές, ας φροντίσουμε να αποφύγουμε τα βαριά φαγητά, να μην καταναλώσουμε ωμά τρόφιμα, παρά μόνο εάν τα έχουμε πλύνει και μαρινάρει σωστά, χωρίς προσθήκη υπερβολικών λιπαρών, μπαχαρικών και άλατος και να προτιμήσουμε να απολαύσουμε το γλυκό μας το πρωί και όχι μετά από ένα βαρύ γεύμα.

Πηγή: sarakosti.gr

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Τηλεργασία: 4 χρήσιμες συμβουλές για όσους δουλεύουν από το σπίτι

Ακόμη και πριν από την Covid-19, πολλές επιχειρήσεις είχαν υιοθετήσει την πολιτική τηλεργασίας και έτσι …