Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΥΓΕΙΑ | ΔΙΑΤΡΟΦΗ / Καταπολεμήστε τον πονοκέφαλο με φυσικές τροφές

Καταπολεμήστε τον πονοκέφαλο με φυσικές τροφές

Ο πονοκέφαλος είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο και οφείλεται σε διαταραχή της ηλεκτρικής δραστηριότητας στον εγκέφαλο.

Οι αιτίες που προκαλούν πονοκέφαλο είναι πολλές και διαφορετικές, οι περιπτώσεις όμως που πρέπει να εμπνέουν ανησυχία είναι λιγότερο από το 1%. Μάθετε λοιπόν ποιες τροφές μας προτείνουν οι διατροφολόγοι, που έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν ή και να προλάβουν τον πονοκέφαλο:

Αμύγδαλα. Τα αμύγδαλα περιέχουν μανγήσιο, το οποίο προστατεύει τον οργανισμό από τον πονοκέφαλο με την χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων. Αν ταλαιπωρήστε συχνά από ημικρανίες, ακολουθήστε μια διατροφή πλούσια σε μαγνήσιο όπως μπανάνες, αποξηραμένα βερίκοκα, αβοκάντο, αμύγδαλα, κάσιους, καφέ ρύζι και όσπρια.

Γιαούρτι. Ο εγκέφαλος εξαρτάται από το ασβέστιο για να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Για το λόγο αυτό, καταναλώστε τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο, όπως το γιαούρτι. Ειδικά το απλό ελληνικό γιαούρτι χωρίς λίπος, είναι μια μεγάλη πηγή ασβεστίου, χωρίς πρόσθετα σάκχαρα και με ευεργετικά προβιοτικά για το έντερό σας.

Σπανάκι. Είναι το αγαπημένο φαγητό του Ποπάι και λογικά κάτι ήξερε παραπάνω… Ένας είναι ιδιαιτέρως σημαντικός λόγος για να προτιμήσουν το σπανάκι για όσους ταλαιπωρούνται από πόνους στο κεφάλι είναι η ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2) που βρίσκεται στο πράσινο αυτό λαχανικό. Έχει βρεθεί πως συνδέεται με την εμπόδιση εμφάνισης ημικρανίας.

Καρπούζι. Σύμφωνα με επιστήμονες η αφυδάτωση είναι από τους πρωταρχικούς λόγους, που αντιμετωπίζουμε πονοκεφάλους. Για το λόγο αυτό, καλό θα ήταν να επιλέξετε τροφές πλούσιες σε νερό όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά. Το φυσικό νερό που περιέχουν, διαθέτει τα απαραίτητα εκείνα μέταλλα, όπως το μαγνήσιο, που είναι καθοριστικό για την πρόληψη πονοκεφάλου.

Ψωμί ολικής αλέσεως. Μια διατροφή φτωχή σε υδατάνθρακες καταστρέφει τις αποθήκες γλυκογόνου που αποτελούν την κύρια πηγή ενέργειας για τον εγκέφαλο. Αυτό προκαλεί αύξηση της απώλειας υγρών από το σώμα και πιθανή αφυδάτωση, η οποία προκαλεί πονοκέφαλο. Βάλτε στη διατροφή σας τους καλούς υδατάνθρακες που περιέχονται στο ψωμί ολικής αλέσεως, το πλιγούρι, τα φρούτα και το γιαούρτι.

Τζίντζερ (Πιπερόριζα). Το τζίντζερ περιέχει μια ουσία, που εμποδίζει τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων. Για άμεση ανακούφιση, τρίψτε λίγο τζιντζερ και ρίξτε το στον χυμό σας.

Ψητή πατάτα. Αν ο πονοκέφαλος που έχετε οφείλεται στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η ψητή πατάτα θα σας σώσει. Το αλκοόλ είναι διουρητικό, μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση και να μειώσει τα επίπεδα καλίου στον οργανισμό. Οι τροφές που είναι όμως πλούσιες σε κάλιο ανακουφίζουν τον πονοκέφαλο από το αλκοόλ. Μια ψητή πατάτα με τη φλούδα της αποτελεί σημαντική πηγή καλίου, καθώς περιέχει 721 χιλιοστόγραμμα έναντι μιας μπανάνας που δίνει 467.

Καφές. Ο καφές αποτελεί εδώ και χρόνια το «αντίδοτο» στην κατάχρηση αλκοόλ και το hangover. Σε αντίθεση με το αλκοόλ που προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και πονοκέφαλο, η καφεΐνη συμβάλλει στη μείωση του μεγέθους των αιμοφόρων αγγείων, ανακουφίζοντας από τον πόνο.

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Τηλεργασία: 4 χρήσιμες συμβουλές για όσους δουλεύουν από το σπίτι

Ακόμη και πριν από την Covid-19, πολλές επιχειρήσεις είχαν υιοθετήσει την πολιτική τηλεργασίας και έτσι …