Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΥΓΕΙΑ | ΔΙΑΤΡΟΦΗ / ‘Ελα να σου πω μερικά μυστικά για να έχεις πάντα υγιή και περιποιημένα νύχια!

‘Ελα να σου πω μερικά μυστικά για να έχεις πάντα υγιή και περιποιημένα νύχια!

Τα νύχια σου πρέπει να είναι πάντα περιποιημένα, αφού τα χέρια σου είναι από τα εμφανή σημεία σου και καλό θα είναι να δίνουν μία καλή πρώτη εντύπωση.

Τις περισσότερες φορές το άγχος, η κακή διατροφή και η έλλειψη φροντίδας δημιουργούν κοντά, προβληματικά νύχια που δεν σε κολακεύουν.

Αν θες να απαλλαγείς από τα συγκεκριμένα θέματα, ανακάλυψε 6 μυστικά που θα σου χαρίσουν όμορφα, κομψά και υγιή άκρα.

Ίσως το πιο βασικό είναι, να σταματήσεις να τα τρως, αν έχεις αυτή την κακή συνήθεια. Μία λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι τα βερνίκια νυχιών με πικρή γεύση που θα σε αποτρέπουν από το να τα πειράζεις όλη την ώρα. Χρησιμοποίησέ το σε nude νύχια ή πάνω από το βερνίκι σου.
Μία φορά τη βδομάδα προσπάθησε να τα λιμάρεις, δίνοντάς τους ένα στρογγυλό σχήμα. Πολλές φορές τα νύχια σπάνε εύκολα και συνήθως συμβαίνει, όταν μεγαλώνουν άνισα. Έτσι, δώσε σε αυτά τη βοήθεια που χρειάζονται και περιποιήσου το σχήμα και το μέγεθός τους.
Ανακάλυψε τον τύπο των νυχιών σου. Υπάρχουν 4 κατηγορίες: τα ξηρά, εύθραυστα, μαλακά και κανονικά. Αν ανήκεις στην τελευταία κατηγορία, τότε είσαι από τις τυχερές που απλά, πρέπει να τα περιποιείσαι, για να τα διατηρείς σε καλή κατάσταση. Αν η επιφάνειά τους είναι ξηρή, τότε χρειάζεσαι οπωσδήποτε ενυδάτωση και καλό είναι να εφαρμόζεις τη σωστή κρέμα, ενώ αν διαλέξεις έναν φυσικό τρόπο, το ελαιόλαδο θα κάνει θαύματα. Έφαρμοσέ το δύο φορές τη μέρα πάνω στα νύχια, κάνοντας κυκλικό μασάζ. Αν τα νύχια σου είναι εύθραυστα, σπάνε εύκολα και δεν μεγαλώνουν ποτέ, ίσως θα πρέπει να επισκεφτείς τον δερματολόγο σου. Τέλος, τα μαλακά νύχια δείχνουν πως τα ενυδατώνεις περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται, κι έτσι πρέπει να το ελέγξεις.
Ένα σημαντικό μυστικό είναι, να πίνεις πολύ νερό. Μπορείς, ακόμα, να πάρεις βιταμίνες που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξή τους και στην αντοχή τους.
Ίσως να μην το ήξερες, αλλά η ζάχαρη δεν τα βοηθάει να μεγαλώσουν, γι’ αυτό προτίμησε πιο καλή διατροφή με λιγότερα γλυκά και κατεργασμένα προϊόντα.
Τέλος, όταν χρησιμοποιείς βερνίκια νυχιών με χρώμα, μην ξεχνάς να εφαρμόζεις νωρίτερα τη βάση σου και μετά το top coat. Αυτό θα τα βοηθήσει να είναι πιο δυνατά, ενώ αντί για σκέτο ασετόν, προτίμησε αυτά που περιέχουν κάποιο λάδι που παράλληλα, θα περιποιείται την επιφάνεια των νυχιών.

Πηγή:http://joytv.gr

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Τηλεργασία: 4 χρήσιμες συμβουλές για όσους δουλεύουν από το σπίτι

Ακόμη και πριν από την Covid-19, πολλές επιχειρήσεις είχαν υιοθετήσει την πολιτική τηλεργασίας και έτσι …