Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΥΓΕΙΑ | ΔΙΑΤΡΟΦΗ / Από τι πάσχει ο Τομ Χάνκς;

Από τι πάσχει ο Τομ Χάνκς;

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Τομ Χάνκς και λάτρης της Ελλάδας αποκάλυψε ότι ο γιατρός του τον ενημέρωσε ότι πάσχει από διαβήτη τύπου 2.

Ο δημοφιλής σταρ, όπως αποκάλυψε ο ίδιος στην εκπομπή του David Letterman “The Late Show”, ήξερε ήδη από την ηλικία των 36 ετών ότι βρίσκεται σε στάδιο προδιαβήτη καθώς οι τιμές σακχάρου στο αίμα ήταν υψηλές.

Το γεγονός ότι ο ίδιος αυξομείωνε το βάρος του ανάλογα την ταινία που πρωταγωνιστούσε σίγουρα δεν βοήθησε την κατάσταση.

Περισσότεροι από 360 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο πάσχουν από διαβήτη τύπου 2, μόνο στην Ελλάδα ο αριθμός φτάνει στο 1 εκατομμύριο. Καθοριστικό για όσους προσπαθούν να ελέγξουν τα επίπεδα σακχάρου τους είναι η ειδική διατροφή και καθημερινή άσκηση, ο Τομ Χάνκς πάντως, όπως ο ίδιος δήλωσε, δεν ελπίζει σε κάτι τέτοιο, χωρίς όμως να αποκαλύψει αν θα ακολουθήσει αγωγή με φάρμακα ή ινσουλίνη.

Ο διαβήτης είναι μια χρόνια νόσος που αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά με διατροφή, άσκηση και αγωγή μπορεί να πλήξει ζωτικά μέρη του σώματος οδηγώντας σε νεφρική ανεπάρκεια ή και ακρωτηριασμό ποδιού.

 Δείτε ποια είναι η δίαιτα του διαβητικού.

Πηγή: Health 10/10/2013

Αγγελική Ρίζου Google+

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Τηλεργασία: 4 χρήσιμες συμβουλές για όσους δουλεύουν από το σπίτι

Ακόμη και πριν από την Covid-19, πολλές επιχειρήσεις είχαν υιοθετήσει την πολιτική τηλεργασίας και έτσι …