Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΥΓΕΙΑ | ΔΙΑΤΡΟΦΗ / Αιδοιοπλαστική: δεν είναι πια ταμπού, είναι ανάγκη

Αιδοιοπλαστική: δεν είναι πια ταμπού, είναι ανάγκη

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε τον όρο «πόδι της χήνας» που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις ρυτίδες δίπλα στα μάτια, αλλά πόσοι έχουμε ακούσει για …το «πόδι της καμήλας»;

Είναι ο όρος που περιγράφει τη μορφολογία των γυναικείων γεννητικών οργάνων.

Μια στις δύο γυναίκες παρουσιάζει κάποια δυσμορφία στη γεννητική περιοχή, ελάχιστες όμως είναι αυτές που το αναγνωρίζουν. Στο παρελθόν, οι περισσότερες γυναίκες μάθαιναν να ζούν με το πρόβλημα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ντρέπονται να εμφανιστούν με μαγιό, με στενά παντελόνια ή γυμνές μπροστά στο σύντροφο τους αλλά και να υποφέρουν με ενοχλητικούς και πολλές φορές έντονους πόνους κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Τώρα πια η πλαστική ανάπλαση του κολπικού καναλιού και η ανάπλαση του αιδοίου είναι μια επέμβαση που όλο και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να κάνουν προκειμένου να βελτιώσουν την καθημερινότητα τους.

Τι είναι η αιδοιοπλαστική ;

Η αιδοιοπλαστική είναι η επέμβαση που αφορά την πλαστική και αισθητική αποκατάσταση του αιδοίου. Αναφέρεται στην αναζωογόνηση των εξωτερικών σημείων του αιδοίου της γυναίκας αλλά και των εσωτερικών. Η ανάπλαση του κόλπου είναι μία λεπτή χειρουργική επέμβαση, που στόχο έχει να διορθώσει τη μορφολογία της γεννητικής περιοχής, ενισχύοντας παράλληλα τη σεξουαλική ικανοποίηση στις γυναίκες .

 
Ποιά είναι τα σημεία που διορθώνει η αιδοιοπλαστική;

Τα μακριά ή χαλαρά, τα μικρά ή μεγάλα χείλη του αιδοίου, την υπερτροφία και την ασυμμετρία της κλειτορίδας, ακόμα και τη διεύρυνση και χαλάρωση του κόλπου μετά τον τοκετό -γεγονός τεράστιας σημασίας- είναι δυσμορφίες που μπορούν να διορθωθούν με επέμβαση αιδοιοπλαστικής και να τονώσουν την αυτοπεποίθηση της γυναίκας βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα ζωής.

 
Τι προβλήματα αντιμετωπίζουν οι γυναίκες με μορφολογικό πρόβλημα στη γεννητική περιοχή;

Δυσκολία να γυμναστούν, να κάνουν ποδήλατο, έντονους πόνους κατά τη σεξουαλική επαφή, μόνιμο ερεθισμό, ερυθρότητα, αδυναμία να φορέσουν μαγιό ή στενό παντελόνι που διαγράφουν το πρόβλημα, ακράτεια ούρων, καθώς και μειωμένη σεξουαλική επιθυμία και ικανοποίηση.

 
Πότε χρησιμοποιείται το Laser για την ανανέωση του κόλπου;

Κολπική χαλάρωση συμβαίνει λόγω ηλικίας, τοκετού, απώλειας ή αύξησης βάρους. Στη χαλάρωση του κόλπου οι μυες χαλαρώνουν, έχουν μειωμένο τόνο, ισχύ και έλεγχο. Η εσωτερική και η εξωτερική διάμετρος αυξάνονται και οι μύες του περινέου είναι αδύναμοι και υποστηρίζονται πλημμελώς. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο κόλπος δεν είναι πλέον στην ιδανική φυσική του κατάσταση. Ως αποτέλεσμα, η αισθησιακή πλευρά της σεξουαλικής ικανοποίησης είναι μειωμένη.

Το Laser Vaginal Rejuvenation είναι μια αναίμακτη και ανώδυνη χειρουργική διαδικασία που αποσκοπεί στο να διορθώσει δυσμορφίες των γεννητικών οργάνων και να ενισχύσει τη σεξουαλική ικανοποίηση στις γυναίκες. Πρόκειται για ένα ειδικό μηχανήμα Laser, χάρη στο οποίο πραγματοποιείται με απόλυτη ακρίβεια η αφαίρεση του πλεονάζοντος ιστού και η ανανέωση του ιστού που θα παραμείνει.

Αποτελέσματα

• κολπική ενίσχυση του μυϊκού τόνου, της δύναμης και του ελέγχου

• μειώνεται η εσωτερική και εξωτερική διάμετρος του κόλπου

• ενισχύεται και ενδυναμώνει το σώμα του περινέου

• βελτιώνεται η εξωτερική εμφάνιση του αιδοίου και του περινέου.

 
Μετά την επέμβαση…

Η επέμβαση αιδοιοπλαστικής με Laser είναι αναίμακτη, απαιτεί τοπική αναισθησία και διαρκεί περίπου 2 ώρες. Η ασθενής επιστρέφει στο σπίτι της την ίδια μέρα. Μετεγχειρητικά ο πόνος είναι ελάχιστος και μικρής διάρκειας. Συνήθως η ανάρρωση είναι γρήγορη, που σημαίνει ότι η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στη δουλειά της μετά από 2-3 μέρες. Συχνά παρατηρείται οίδημα στην περιοχή, σύντομα όμως υποχωρεί.

 

 

 

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Τηλεργασία: 4 χρήσιμες συμβουλές για όσους δουλεύουν από το σπίτι

Ακόμη και πριν από την Covid-19, πολλές επιχειρήσεις είχαν υιοθετήσει την πολιτική τηλεργασίας και έτσι …