Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΥΓΕΙΑ | ΔΙΑΤΡΟΦΗ / Έρχεται το μηχάνημα που θα δώσει λύση στα παχάκια της κοιλιάς

Έρχεται το μηχάνημα που θα δώσει λύση στα παχάκια της κοιλιάς

Η αντίστροφη μέτρηση για το καλοκαίρι έχει αρχίσει. Είναι η εποχή που τα γυμναστήρια γεμίζουν, οι δίαιτες διαδέχονται η μία την άλλη και όλοι κοιτάμε να “διορθώσουμε” τις ατασθαλείες του χειμώνα

προκειμένου να βγούμε στην παραλία…αξιοπρεπώς!

Ένα από τα μέρη του σώματος που όλοι πασχίζουμε να βελτιώσουμε είναι η κοιλιά και τα παχάκια γύρω από τη μέση. Οι λύσεις μέχρι σήμερα, για όσους δεν έβλεπαν αποτέλεσμα με δίαιτα και γυμναστική, ήταν οι εξής:

Λιποαναρρόφηση: Πρόκειται ουσιαστικά για χειρουργική επέμβαση που απαιτεί αναισθησία.

Xρήση υπερήχων: Συσκευή η οποία κινείται πάνω στο σώμα και εκπέμπει ισχυρά ραδιοκύματα, τα οποία εισχωρούν κάτω από την επιφάνεια του δέρματος και καταστρέφουν το λίπος.

Κρυοθεραπεία: Tα λιπώδη κύτταρα καταστρέφονται με το κρύο. Είναι λίγο αργή διαδικασία αφού η θεραπεία γίνεται τμηματικά, σε μικρά μέρη σου σώματος κάθε φορά.

Ενέσιμες θεραπείες: Συχνά έχουν παρενέργειες και μπορεί να προκαλέσουν σημαντικά οιδήματα.

Σε πρόσφατο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Δερματολογίας που έγινε στο Μαϊάμι παρουσιαστηκε ενα πρωτοποριακό μηχάνημα το οποίο εξουδετερώνει το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς με 4 συνεδρίες των 30 λεπτών. Λέγεται Vanquish, αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβιο και ο ενθουσιασμός των συνέδρων ήταν μεγάλος αφού είναι μια συσκευή που θερμαίνει τις κατώτερες στοιβάδες του δέρματος, καταστρέφοντας το λίπος, έχει αποτελέσματα μεγάλης διάρκειας και δεν έχει σχεδόν καθόλου παρενέργειες.

Ο ασθενής ξαπλώνει σε ένα ειδικο κρεβάτι.  Απο πάνω του βρίσκεται μία συσκευή με ρυθμιζόμενα πάνελ τα οποία είναι τοποθετημένα γύρω από τις περιοχές του σώματος που θα γίνει η θεραπεία, αλλά από απόσταση, χωρίς να τον αγγίζουν. Ενσωματωμένοι αισθητήρες εντοπίζουν και «διαβάζουν» το λίπος στου σώματος του ασθενούς, προσαρμόζοντας την ποσότητα της ενέργεις που θα εκπέμψει το μηχάνημα κατά τη διάρκεια της 30λεπτης συνεδρίας.

Το μηχάνημα δοκιμάστηκε σε 25 εθελοντές. Ολοι είχαν ορατά αποτελέσματα μετά από την πρώτη κιόλας συνεδρία, ενώ μετά την ολοκλήρωση των 4 συνεδριών, το 59% του κοιλιακού λίπους καταστράφηκε, κάτι που αντιστοιχεί σε μείωση του μεγέθους της μέσης κατά 5 εκατοστά (και σε μερικές περιπτώσεις έφτασε τα 7 εκατοστά).

Παρά το γεγονός ότι το μηχάνημα Vanquish θερμαίνει την περιοχή στους 38ο βαθμούς και το υποκείμενο λίπος στους 48ο, οι εθελοντές ασθενείς που έκαναν τη θεραπεία είπαν πως «απλά νιώθεις ζέστη, σα να στέκεσαι δίπλα σε καλοριφέρ». Οι ασθενείς πρέπει να πιουν αρκετό νερό πρίν και μετά τη συνεδρία, καθώς το νερό βοηθάει το σώμα να αποβάλλει τα νεκρά λιπώδη κύτταρα. Τα αποτελέσματα, επίσης, έχουν μεγάλη διάρκεια γιατί το μηχάνημα εξουδετερώνει τα ίδια τα λιπώδη κύτταρα και όχι απλώς το λίπος μέσα στα κύτταρα. Όσο για τις παρενέργειες, δεν έχει παρατηρηθεί καμία βλάβη τόσο στο δέρμα, στην εξωτερική και μεσαία στοιβάδα, όσο και σε τριχοθηλάκια, στους μύες ή σε άλλα εσωτερικά όργανα. Μπορεί για λίγες μέρες μετά τη θεραπεία το δέρμα να είναι ελαφρώς ερυθρό και πρησμένο.

Αρχικά, το μηχάνημα Vanquish θα χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του κοιλιακού πάχους, του πάχους περιμετρικά της μέσης και της πλάτης και η θεραπεία θα κοστίζει περίπου $2000 (4 συνεδρίες). Το Vanquish θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο και μόνο περιορισμένα μηχανήματα θα βγούν αρχικά στην αγορά κάτι που σημαίνει ότι για να κλείσει κάποιος ραντεβού θα θέλει επιμονή και υπομονή!

 

  

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Τηλεργασία: 4 χρήσιμες συμβουλές για όσους δουλεύουν από το σπίτι

Ακόμη και πριν από την Covid-19, πολλές επιχειρήσεις είχαν υιοθετήσει την πολιτική τηλεργασίας και έτσι …