Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας διοργανώνουν ημερίδα όπου θα παρουσιαστούν από τον εξειδικευμένο σύμβουλο σε θέματα γευσιγνωσίας και ποιότητας ελαιολάδου κύριο Βασίλη Φραντζολά, οι σύγχρονες διεθνείς πρακτικές και διαδικασίες στο φάσμα της παραγωγικής αλυσίδας του ελαιολάδου, από τον ελαιώνα μέχρι το ελαιοτριβείο και την τυποποίηση, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας και της προστιθέμενης αξίας του τελικού προϊόντος.
Στην Ημερίδα θα αναπτυχθούν τα παρακάτω θέματα που είναι και τα απαραίτητα βήματα για την παραγωγή ενός ποιοτικού ελαιολάδου.
Παράγοντες που διαμορφώνουν την ποιότητα
Πως και πότε συγκεντρώνει ο καρπός το ελαιόλαδο
Σημασία άμεσης μεταφοράς & ελαιοποίησης καρπών
Η σημασία κάθε σταδίου επεξεργασίας στο ελαιοτριβείο
Οι σπαστήρες – τύποι – η σημασία
Ο χρόνος & θερμοκρασίες μάλαξης – επιπτώσεις
Ελαιοτριβεία 2 ή 3 φάσεων – Διαφορές – Εξελίξεις
Συντήρηση ελαιολάδου – άζωτο η αργκόν
Μικρά επαγγελματικά ελαιοτριβεία – Τα συν και τα πλην
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 16:00
Διοικητήριο Π.Ε. Εύβοιας-Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου, Λεωφ. Χαϊνά 93