Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | EVENTS / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | ΕΛΛΑΔΑ / Τέσσερις θεατρικές παραστάσεις που μπορείς να δεις τον Νοέμβριο σε live streaming

Τέσσερις θεατρικές παραστάσεις που μπορείς να δεις τον Νοέμβριο σε live streaming

Το “Θέατρο Πορεία” αποφάσισε να αφήσει ανοιχτή την πόρτα επικοινωνίας με το κοινό φτιάχνοντας ένα πρόγραμμα ζωντανών κινηματογραφημένων παραστάσεων.

Από τον περασμένο Μάρτιο ο κόσμος του θεάτρου αλλά και γενικότερα ο τομέας του πολιτισμού έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία και τα κυβερνητικά μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της διασποράς της. Στα τέλη Οκτωβρίου, πριν προλάβουν οι πρόβες να εξελιχθούν σε πρεμιέρες ή οι πρεμιέρες να δώσουν την σειρά τους στην πρώτη και τη δεύτερη εβδομάδα παραστάσεων, τα θέατρα έκλεισαν ξανά, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν ανακοινωθεί μέτρα στήριξης ή ημερομηνία επαναλειτουργίας τους.

Σε μια προσπάθεια να κρατήσει το “φως” ανοιχτό, το Θέατρο Πορεία, γνωρίζοντας ότι “ο ρόλος του θεάτρου στην παρούσα φάση είναι κομβικός, καθώς προσφέρει όχι μόνο ανακούφιση στο κουρασμένο πνεύμα μας, αλλά και ψυχική ανάταση”, επιχειρεί να συνεχίσει τη δραστηριότητά του, φτιάχνοντας ένα πρόγραμμα ζωντανών κινηματογραφούμενων παραστάσεων “που σκοπό έχει να κρατήσει θερμή την επαφή του κοινού με το θέαμα ποιότητας, τους καλλιτέχνες ενεργούς σε αυτήν την δύσκολη περίοδο”.

Το πρόγραμμα καλύπτει όλο τον μήνα Νοέμβριο με 4 παραστάσεις. Η αντίστοιχη δραστηριότητα για τον Δεκέμβριο θα ανακοινωθεί εντός του προσεχούς διαστήματος και θα είναι ανάλογη των εξελίξεων και των οδηγιών από τους αρμόδιους φορείς.

Ειδικότερα, οι παραστάσεις που θα παιχτούν είναι οι εξής:

This is not Romeo and Juliet
Κυριακή 8/11 στις 21:00 και Σάββατο 14/11 στις 21:00

Η επιτυχημένη παράσταση του Αργύρη Πανταζάρα, βασισμένη στο Σαιξπηρικό αριστούργημα. Συμπρωταγωνιστεί η Έλλη  Τρίγγου.

Ευριδίκη

Κυριακή 22/11 στις 21:00

Το συγκινητικό έργο της Sarah Ruhl, σκηνοθετημένο από τον Δημήτρη Τάρλοου και την πρωτότυπη μουσική της Κατερίνας Πολέμη να ερμηνεύεται ζωντανά επί σκηνής από ένα εμπνευσμένο σύνολο ηθοποιών και μουσικών. Η Κόρα Καρβούνη στον ομώνυμο ρόλο, ο Λαέρτης Μαλκότσης ως Ορφέας, και ένας εξαιρετικός θίασος ερμηνεύουν  ένα σύγχρονο έργο που μιλάει με χιούμορ και ευαισθησία για την παντοτινή αγάπη και τα λεπτά όρια που χωρίζουν τη ζωή από τον θάνατο.

Το θείο τραγί

Σάββατο 28/11 στις 21:00

Ο μουσικός λόγος του Γιάννη Σκαρίμπα πλαισιώνεται από μουσική και τραγούδια γραμμένα ειδικά για την παράσταση και με όχημα τα εκφραστικά μέσα του ηθοποιού δημιουργούν μια ηλεκτρική και δυναμική πλατφόρμα αφήγησης της προκλητικής αυτής ιστορίας. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Άρης Μπινιάρης.

Αρίστος

Κυριακή 29/11 στις 21:00

Η βραβευμένη παράσταση του Γιώργου Παπαγεωργίου, με κεντρικό θέμα τη ζωή του Αριστείδη Παγκρατίδη, του φερόμενου ως “Δράκου του Σέιχ Σου” και είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Θωμά Κοροβίνη “Ο Γύρος του Θανάτου”.

Για προπωλήσεις διαδικτυακών εισιτηρίων πατήστε ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: news24.gr

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα γίνεται “Green & Smart”

Για 10η χρονιά ο Δήμος Τρικκαίων και η e-Trikala A.E., μετά από ένα χρόνο ξεκούρασης, …