Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | EVENTS / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | ΧΑΛΚΙΔΑ / Το 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας μπαίνει στην τελική ευθεία διεξαγωγής του προσφέροντας πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων και πολιτιστικών δράσεων.

Το 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας μπαίνει στην τελική ευθεία διεξαγωγής του προσφέροντας πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων και πολιτιστικών δράσεων.

Οι δράσεις στα πλαίσια της Νεανικής Δημιουργίας ολοκληρώνονται στο αμφιθέατρο Μεγάρου Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας. Στις 10.10 είναι προγραμματισμένη η προβολή του ντοκιμαντέρ « Στο ακαδημαϊκό τέταρτο: Φοιτητές με Αναπηρία» των Νεφέλη Βάθη και Γιώργου Δελημήτρου.

 

Στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Παλίρροια (Αίθουσα «Κλεοπάτρα») το Σεμινάριο με τίτλο «Η Δύναμη του Ντοκουμέντου». Εισηγητής θα είναι o Νίκος Καβουκίδης

 

Στις 18.30 στο «Café Οδός Ονείρων» είναι προγραμματισμένη η παρουσίαση βιβλίων της Ζωής Λιβανίου με τίτλους βιβλίων «Για την Ζωή…Τίποτα» και «Ληλάντιο Πέρασμα μιας μικρής…Ζωής» της Ζωής Λιβανίου.

 

Στο αμφιθέατρο Μεγάρου Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας ολοκληρώνεται το αφιέρωμα στο Σύγχρονο Μεξικάνικο Ντοκιμαντέρ. Στις 18.30 είναι προγραμματισμένη η προβολή του ντοκιμαντέρ «El resto del Mundo» του Pablo Chavarría.

 

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest τιμά την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση για τα 50 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στον Ελληνικό Πολιτισμό. Στην τιμητική εκδήλωση που θα διεξαχθεί στις 20.00 στο Θέατρο Παπαδημητρίου θα παρευρεθούν μεταξύ άλλων κι ο Πρόεδρος της Ε.Ρ.Τ. Δ.Σ., Διονύσης Τσακνής Στα πλαίσια της τιμητικής εκδήλωσης θα γίνει η προβολή του Ντοκιμαντέρ «Το χρονικό της ελληνικής τηλεόρασης» από το Αρχείο της ΕΡΤ.

Μέχρι και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου θα λειτουργούν στο Φουαγιέ Μεγάρου Περιφερειακής Κοινότητας Εύβοιας τα παρακάτω:

  • Έκθεση Εικαστικών Παρεμβάσεων «Εικαστικές Παρεμβάσεις εμπνευσμένες από τη ζωή των Ρομά» της εικαστικού Βασιλικής Πουρίδου.
  • Έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Βαλυράκη με θεματολογία από τον παγκόσμιο και ελληνικό κινηματογράφο.
  • Έκθεση φωτογραφίας του Ιωάννη Γαβριήλ με τίτλο «Οι γειτονιές του Θεού». Η έκθεση αποτελείται από σειρά φωτογραφιών από γειτονιές της Αθήνας , του Πειραιά, της Κων/πολης και της Κέρκυρας όπου ζουν Ρομά.
  • Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «50 χρόνια ΕΡΤ» . Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες από το Αρχείο της ΕΡΤ με στιγμιότυπα από την ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ τις ίδιες ημερομηνίες θα λειτουργούν επιπλέον οι παρακάτω εκθέσεις:

  • Έκθεση φωτογραφίας –Εγκατάσταση από το Ερευνητικό Project της ομάδας του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο ΚΑΘΡΕΠΤΗ, Πλατεία Τζαμί.Συντονίζει ο δάσκαλος Γιώργος Ζαφειρίου.
  • Έκθεση με τίτλο «Από το κινηματοθέατρον του ξενοδοχείου Λούσυ στο θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος» στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας.

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2021-22, Β΄ΟΜΙΛΟΥ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, σε συνεργασία με το ΔΟΑΠΠΕΧ, διοργανώνει τη διεξαγωγή αγώνων του Β …