Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΔΡΑΣΕΙΣ / ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ και ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ και ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Ένα τριήμερο με ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ και ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ στις 10-11-12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Τριήμερο με δράσεις για παιδιά, παιδαγωγούς προσχολικής αγωγής, εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας, ψυχολόγους, γονείς, φοιτητές αλλά και όλους όσοι ασχολούνται με ομάδες παιδιών, διοργανώνει στη Χαλκίδα η παιδαγωγική ομάδα Μικρές Ιστορίες και το ΨΥ.ΚΕ. ΠΑ, με την υποστήριξη του Παιχνιδολόγιου.

 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Το Κέντρο Παιδικών Δραστηριοτήτων ΠΑΙΧΝΙΔΟΛΟΓΙΟ φιλοξενεί την παιδαγωγική ομάδα ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ σε ένα διήμερο δραστηριοτήτων για παιδιά 3-10 ετών!

Χρώματα, σχήματα, πολύ παιχνίδι και εικαστικές δημιουργίες περιμένουν τους μικρούς μας φίλους την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ενώ το ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ένας παράξενος πρίγκιπας θα μας πει την ιστορία του σε μια διαδραστική αφήγηση παραμυθιού!

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

18:00-19:00 “Γνωρίζω το σώμα μου μέσα από την Τέχνη” Εικαστικό εργαστήριο με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά 3-6 ετών

Πώς μπορεί η ζωγραφική να αποτελέσει το ερέθισμα για να γνωρίσουμε το σώμα μας και τις δυνατότητές του; Πόσες διαφορές και ομοιότητες με το δικό μας πρόσωπο έχουν οι πίνακες του Πικάσο με τις «περίεργες» μορφές; Τι θέλει να μας πει ένα γλυπτό με τη στάση του σώματός του;

Πίνακες ζωγραφικής διάσημων καλλιτεχνών γίνονται η αφορμή για να παίξουμε θεατρικό παιχνίδι, να δημιουργήσουμε τα δικά μας έργα με μικτές τεχνικές και να κάνουμε ένα ταξίδι στον κόσμο της Τέχνης!

ΚΟΣΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ: 10 ευρώ.

19:00-20:00 “Μαθηματικά και Τέχνη” Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 5-8 ετών.

Πόσο χρώματα μπορεί να υπάρχουν σε ένα πίνακα ζωγραφικής του Paul Klee; Πόσες ευθείες και κάθετες γραμμές διακρίνουμε στους πίνακες του Mondrian; Πόσα διαφορετικά μεγέθη μπορεί να έχει ένας  κύκλος στους πίνακες του Kandinsky;

Με ερέθισμα έργα διάσημων εικαστικών, τα παιδιά γνωρίζουν τα σχήματα και τα χρώματα, πειραματίζονται με χωροχρονικές έννοιες, ανακαλύπτουν τεχνικές αφήγησεις και δημιουργούν!

ΚΟΣΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ: 10 ευρώ

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

11:30-12:30 “Ο πρίγκιπας Μισός” Διαδραστική θεατρική αφήγηση παραμυθιού για παιδιά 3-10 ετών

Αν είσαι όμορφος, έξυπνος και πρίγκιπας η ζωή μοιάζει σχετικά εύκολη! Εκτός κι αν έχεις τη συνήθεια ν’ αφήνεις τα πάντα…ΜΙΣΑ.

Πώς περιμένεις μετά να σου εμπιστευτούν ΟΛΟΚΛΗΡΟ βασίλειο;

Και αν εσύ δεν θες να γίνεις βασιλιάς και έχεις άλλα σχέδια στο μυαλό σου;

Ένα βιβλίο από τη συγγραφέα Κατερίνα Ανωγιαννάκη με θέμα τη διαφορετικότητα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στη σειρά Διαβάζω ιστορίες 6+

χεΠώς περιμένεις μετά να σου εμπιστευτούν ΟΛΟΚΛΗΡΟ βασίλειο;

Σκηνικό, περούκες, κοστούμια, μουσική και το παραμύθι αρχίζει να παίρνει μορφή.  Οι Μικρές Ιστορίες παρουσιάζουν  τη διαδραστική αφήγηση του παραμυθιού «Ο πρίγκιπας Μισός».

Η αφήγηση είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της συγγραφέως Κατερίνας Ανωγιαννάκη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Ένα βιβλίο που έχει ως θέμα του τη διαφορετικότητα και τον τρόπο που ο κάθε ένας από εμάς ανακαλύπτει το ταλέντο του στη ζωή!

ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 ευρώ

 

ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ: Παιχνιδολόγιο, Τηλ: 2221 600 885

Διεύθυνση: Πολιτικών & Προμαχώνος 80

Υπεύθυνη: Λαγού Αλεξάνδρα

Με τη συνεργασία: Παιχνιδολόγιο

Χορηγός: LUCY HOTEL

 

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ  την ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ! 

 

Η παιδαγωγός Κατερίνα Ανωγιαννάκη και ο ψυχολόγος Γιώργος Παραδείσης σε συνεργασία με τιςΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ και το ΨΥ.ΚΕ.ΠΑ, πραγματοποιούν εκπαιδευτικά σεμινάρια την ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 στην πόλη της ΧΑΛΚΙΔΑΣ.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε παιδαγωγούς προσχολικής αγωγής, εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας, φοιτητές, εμψυχωτές θεατρικής αγωγής, εικαστικούς, ψυχολόγους και όλους όσοι ασχολούνται με ομάδες παιδιών.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Πώς μιλάμε στα παιδιά για το σεξ;

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: LUCY HOTEL (Βουδούρη 10-Χαλκίδα)

ΩΡΑ: 11:30-14:00

ΚΟΣΤΟΣ: 12 ευρώ

ΔΙΝΕΤΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Πώς γίνονται τα μωρά; Από πού έρχονται; Ο μπαμπάς γιατί χρειάζεται εάν τα μωρά βγαίνουν από την κοιλιά της μαμάς; Και ο φίλος μου που είναι υιοθετημένος; Γιατί τα αγόρια διαφέρουν στο σώμα από τα κορίτσια; Ερωτήσεις γεμάτες απορίες, δύσκολες να απαντηθούν με λίγες λέξεις, που φέρνουν σε αμηχανία τους γονείς και σε δύσκολη θέση τους παιδαγωγούς.

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, στις 11:30-14:00, ο ψυχολόγος Γιώργος Παραδείσης και η παιδαγωγός Κατερίνα Ανωγιαννάκη πραγματοποιούν στη ΧΑΛΚΙΔΑ, στο LUCY HOTEL  σεμινάριο με θέμα «Πως μιλάμε στα παιδιά για το σεξ-Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο προσχολική και σχολική ηλικία».

Μια συνάντηση που έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει γονείς, παιδαγωγούς και όλους όσοι ασχολούνται με ομάδες παιδιών προσχολικής και σχολικής εκπαίδευσης σε θέματα που αφορούν τη σεξουαλική αγωγή. Στο πλαίσιο της συνάντησης θα ακολουθήσει εργαστήριο με τεχνικές μυθοπλασίας και θεατρικού παιχνιδιού που στοχεύει στο να γνωρίσει στους συμμετέχοντες τη συμβολή της εικαστικής τέχνης στην ενασχόλησή μας με την παραπάνω θεματική. Ποιοι μεγάλοι εικαστικοί έχουν δημιουργήσει ανάλογα έργα και πώς μπορούν η εικόνα και ο μύθος να οδηγήσουν τα παιδιά να βρουν απαντήσεις στα ερωτήματα που τα απασχολούν;

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στο 210-9227730 ή στο info@mikresistories.gr γράφοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία σας.

 

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Τα συναισθήματα μέσα από την Τέχνη» 

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Παιχνιδολόγιο-Κέντρο Δημιουργικών Δράσεων (Πολιτικών & Προμαχώνος 80, Χαλκίδα)

ΩΡΑ: 17:15-21:00

ΚΟΣΤΟΣ: 25 ΕΥΡΩ

ΔΙΝΕΤΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τι είναι τα συναισθήματα και πώς τα αναγνωρίζουμε; Πόσο σημαντικό είναι να επικοινωνούμε τα συναισθήματά μας με τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω μας ;

Το σεμινάριο έχει στόχο να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες, σε θεωρητικό και σε πρακτικό επίπεδο, μεθόδους και τεχνικές που θα οδηγήσουν τα παιδιά τόσο στο να αναγνωρίσουν τα συναισθήματά τους όσο και να τα επικοινωνούν με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας τους.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε παιδαγωγούς, φοιτητές και όλους όσοι ασχολούνται με ομάδες παιδιών.

ΔΟΜΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

17:30-18:15: «Το σώμα ως μέσο επικοινωνίας” Μορφές σωματικής έκφρασης. Ο χορός, η κίνηση και η έκφραση συναισθημάτων χωρίς λέξεις. Θεατρική έκφραση και παντομίμα. Εισηγήτρια: Κατερίνα Ανωγιαννάκη, παιδαγωγός-εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής.

18:15-19:00 «Η τέχνη της ζωγραφικής και τα συναισθήματα” Πώς μπορεί η ζωγραφική να μας οδηγήσει σε δράσεις που αφορούν τα συναισθήματα μέσα στην τάξη; Μοντέρνα τέχνη και παιχνίδια μυθοπλασίας.  Εισηγήτρια: Κατερίνα Ανωγιαννάκη, παιδαγωγός-εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής.

19:00-19:15 Διάλειμμα

19:15-21:00“Τα συναισθήματα και η επικοινωνία στις σχέσεις ενηλίκων και παιδιών” Ποιά είναι τα βασικά συναισθήματα και πώς τα αναγνωρίζουμε; Εξωλεκτική επικοινωνία. Συστημική προσέγγιση-βιωματικές δράσεις. Εισηγητής: Γιώργος Παραδείσης, ψυχολόγος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δηλώσεις συμμετοχής στο info@mikresistories.gr γράφοντας τον τίτλο της εκδήλωσης, τη λέξη ΧΑΛΚΙΔΑ και τα στοιχεία σας  μέχρι την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ:

Ο Γιώργος Παραδείσης είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Εξειδικεύτηκε στην παιδοψυχολογία (διάγνωση και αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών, προβλήματα συμπεριφοράς. διαχείριση συναισθημάτων), στην ψυχολογία εφήβων και στη συνέχεια στην ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων, στη θεραπεία και στην συμβουλευτική ζευγαριών, γάμου και οικογένειας, την υποστήριξη και την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε άτομα με αναπηρία και την εκπαίδεση ενηλίκων σε θέματα που σχετίζονται με την συμπεριφορά και το συναίσθημα.

Έχει εκπαιδευτεί στην Συστημική/Οικογενειακή θεραπεία, στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Ανατολικού τομέα Θεσσαλονίκης, και στο ΑΚΜΑ στην Αθήνα.

Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο οποίο παρέχει συνεδρίες εδώ και 5.5 χρόνια. Παράλληλα έχει εργαστεί στο μικτό κέντρο διημέρευσης ΑμεΑ «Η Κυψέλη», ως ο υπέυθυνος ψυχολόγος του κέντρου, στο Ίδρυμα Θεομήτωρ ως ψυχολόγος και έχει διδάξει Ψυχολογία σε προγράμματα του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Ψυχολογία και Παίδοψυχολογία σε προγράμματα του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Σήμερα, εργάζεται ιδιωτικά στο Κουκάκι ως ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής και συνεργάζεται με τον παιδικό σταθμό Μικρές Ιστορίες στο Κουκάκι.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www. paradeisis.com

Η Κατερίνα Ανωγιαννάκη είναι παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής, απόφοιτη του ΤΕΙ Αθηνών με ειδίκευση στην Παιδαγωγική Θεάτρου. Από το 1998 εργάζεται με ομάδες παιδιών και ενηλίκων ως εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής, ενώ έχει σχεδιάσει και εμψυχώσει σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών πάνω σε θέματα Αισθητικής Αγωγής και Αγωγής Υγείας. Έχει συνεργαστεί με την ΕΡΤ ως βοηθός παραγωγής σε παιδικά προγράμματα, έχει διδάξει κουκλοθέατρο στα ΤΕΙ Αθήνας και έχει σχεδιάσει και οργανώσει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά σε συνεργασία με διάφορους φορείς (Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΚΕΠΑ, εκδοτικούς οίκους κ.λπ.). Έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις, ενώ το 2012 διασκεύασε και σκηνοθέτησε την παράσταση για παιδιά Μια Κυριακή του Απρίλη, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Άλκης Ζέη και το 2016 την βρεφική παράσταση “Αυτό”.

Από το 2011 έχει ιδρύσει μαζί με άλλους δύο συνεργάτες τον χώρο δημιουργικών δράσεων «Μικρές Ιστορίες» και είναι υπεύθυνη για την παιδαγωγική και καλλιτεχνική προσέγγιση των δράσεών του. Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν τα βιβλία της Ένα δέντρο για τις 4 εποχές του χρόνου, Σχέδια εργασίας για την προσχολική εκπαίδευση (2011), Γνωρίζω το σώμα μου μέσα από την τέχνη: Γλυπτική, ζωγραφική, φωτογραφία, Σχέδια εργασίας για την προσχολική εκπαίδευση (2012), “Ο Πρίγκιπας Μισός” (2015, προτεινόμενο για το βραβείο του περιοδικού ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ), “Χωρίς Παπούτσια” (2017)

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2021-22, Β΄ΟΜΙΛΟΥ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, σε συνεργασία με το ΔΟΑΠΠΕΧ, διοργανώνει τη διεξαγωγή αγώνων του Β …