Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | EVENTS / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | ΧΑΛΚΙΔΑ / Επιτυχημένη η ποιητική βραδιά του BioMechanical Festival

Επιτυχημένη η ποιητική βραδιά του BioMechanical Festival

Την ποιητική νότα του BioMechanical  festival έδωσε για δεύτερη χρονιά ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Εύβοιας.  Είκοσι ποιητές από την Χαλκίδα και την Αθήνα, με το δικό του προσωπικό ύφος και τρόπο ο καθένας, παρουσίασαν τους «Αντικατοπτρισμούς» τους στο Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος, το οποίο γέμισε από το φιλότεχνο κοινό της πόλης.

Η βραδιά ξεκίνησε με τρεις ιδιαίτερες παρουσιάσεις στον εξωτερικό χώρο του θεάτρου. Οι τρεις καλλιτέχνες συνομίλησαν με  ήχους, φως και νερό. Ο πρώτος σ΄  ένα παιχνίδισμα απαλού φωτός και ήχου, σαν είδωλο που έπλασε ένα μωρό με τις σκιές πάνω από την  κούνια του, ένωσε την αθωότητα με την ενήλικη ζωή. Στη δεύτερη στάση πισωγυρίσματα φθόγγων, ως ηχώ από καθρέφτη βγαλμένη, συνέδεσαν το παρελθόντα χρόνο με το παρόν. Η ανάσα της Περσεφόνης στην τρίτη, μέσα από τη γη ασθμαίνοντας εξήλθε από το χώμα του Θραυστήρα, προσπαθώντας να απελευθερωθεί από το είδωλο της μάνας, ένιωσε να καταπνίγεται από την ίδια ζωοδότρα πηγή  νερού και τελικά συνέθλιψε τον γυάλινο κόσμο που την περιέβαλε.

 

Μέσα στην ορχήστρα του Θεάτρου οι υπόλοιποι ποιητές καθισμένοι σε μικρές παρέες, ένα σχήμα που αμέσως περιέβαλλε με οικειότητα και ζεστασιά τον θεατή, συνέχισαν τις αναγνώσεις τους. Την πλειονότητα των ποιημάτων αποτέλεσαν ανέκδοτα κείμενα, πολλά από τα οποία ήταν γραμμένα ακριβώς για την συγκεκριμένη δράση. Η θεματολογία ποικίλε από τον χώρο του μύθου μέχρι και σύγχρονους προβληματισμούς, ενώ οι  αναγνώσεις, απλές, θεατρικότερες, πλαισιωμένες με μουσική, βίντεο ή και χορογραφίες κράτησαν το ενδιαφέρον και κάποιες προβλημάτισαν τον θεατή .

Η βραδιά έκλεισε με μία «ποιητική έκπληξη». Η δεσποινίδα Μυρτώ Γιαπάνογλου, ως εκπρόσωπος των 50 μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης που είχαν συμμετάσχει στην δράση του Συνδέσμου Φιλολόγων για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, απήγγειλε το ποίημά της «Αμυγδαλιές» και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.

Μετά την ολοκλήρωση της δράσης σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Χαλκίδας, κος Κατσάνος, και η Πρόεδρος κα Καράβα. Τέλος,  η κα Παπαγεωργίου, ως εκπρόσωπος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ευβοίας, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, το κοινό και το Θέατρο Χαλκίδας για τη φιλοξενία και ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Πορθμός» θα ακολουθήσει έντυπη έκδοση της δράσης.

Σχόλια

comments

Σχετικά με Halkida Dot GR

Δείτε επίσης

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2021-22, Β΄ΟΜΙΛΟΥ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, σε συνεργασία με το ΔΟΑΠΠΕΧ, διοργανώνει τη διεξαγωγή αγώνων του Β …