Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | EVENTS / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | ΧΑΛΚΙΔΑ / Από την παρουσίαση της πρότασης του πολιτιστικού χώρου Αυλιδείας Αρτέμιδος

Από την παρουσίαση της πρότασης του πολιτιστικού χώρου Αυλιδείας Αρτέμιδος

Την Δευτέρα 6/2 παρακολουθήσαμε την παρουσίαση της μελέτης του Θεάτρου Χαλκίδας και της κας Μαίρης Μουρσελλά για την επανόρθωση του λατομικού χώρου στον Πολιτιστικό χώρο Αυλιδείας Αρτέμιδος όπου είναι ιδιοκτησία του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Βαθέος. Ένας χώρος που εδώ και 5 χρόνια φιλοξενεί κάθε Ιούλιο τις θεατρικές παραστάσεις του Θεάτρου Χαλκίδας.

Στην παρουσίαση παρέστη ο δήμαρχος Χαλκιδέων κος Παγώνης, ο οποίος τόνισε οτι είναι σημαντικό να ενοποιηθεί ο αρχαιολογικός χώρος και να αναδειχθεί το ιερό της Αυλιδείας Αρτέμιδος. Η βουλευτής κα Λιβανίου η οποία στηρίζει από την αρχή το όραμα δήλωσε πως ‘πρέπει να ονειρευτούμε το αύριο’ και οι πολιτιστικοί σύλλογοι τη πόλης δήλωσαν τη στήριξή τους στην ιδέα αυτή.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκίδας κος Σπανός δήλωσε τη στήριξή του στην ιδέα αυτή του Θεάτρου Χαλκίδας αλλά και προς στους εργαζομένους της Βιομηχανικής περιοχής όπου όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ”θέλουμε οι εργαζόμενοι να σχολούν από τη δουλειά τους και να πηγαίνουν να παρακολουθούν παραστάσεις” όπου καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής και σκηνοθέτης του Θεάτρου Χαλκίδα κος Κατσάνος έκανε και μια μικρή παρουσίαση του φεστιβάλ που θα ξεκινήσει φέτος το καλοκαίρι, με την ονομασία Βιο-Μηχανικό Φεστιβάλ. Θέμα θα έχει την τραγωδία ‘Η Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων΄με τη συμμετοχή πολιστικών συλλόγων της πόλης και όχι μόνο αλλά και την ανάδειξη νέων καλλιτεχνών που θα παρουσιάσουν τις δουλειές του πάνω στο θεατρικό, το χορό, τη μουσική αλλά και κάθε είδος τέχνης.

Σχόλια

comments

Σχετικά με Halkida Dot GR

Δείτε επίσης

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2021-22, Β΄ΟΜΙΛΟΥ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, σε συνεργασία με το ΔΟΑΠΠΕΧ, διοργανώνει τη διεξαγωγή αγώνων του Β …