Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | EVENTS / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | ΕΛΛΑΔΑ / Ακόμα μια εκπληκτική παράσταση από την ομάδα ΠΡΟΣΑΝΑΜΑ στη Χαλκίδα

Ακόμα μια εκπληκτική παράσταση από την ομάδα ΠΡΟΣΑΝΑΜΑ στη Χαλκίδα

Χθες το βράδυ στο Θέατρο Π.Κωτσόπουλου παρακολουθήσαμε την παράσταση ‘Το εσώβρακον του Αγίου Γρύφωνος’. Η ομάδα ΠΡΟΣΑΜΑΝΑ με απόλυτο σεβασμό στο κοινό που θέλει να παρακολοθήσει θέατρο αλλά περιορίζεται οικονομικά, περιοδεύει στην Ελλάδα με ελεύθερη είσοδο και με μια συμμετοχή όσο αντέχει το πορτοφόλι μας και όσο άρεσε στην ψυχή μας !!!

Πρόκειται για το σατιρικό ποίημα του Ζακυνθινού ποιητή Ιωάννη Κολώνια, γραμμένο το 1897, καυτηριάζει την εξαπάτηση και την εκμετάλλευση των θρησκόληπτων πιστών εκ μέρους αδίστακτων ιερωμένων. Το ξεχασμένο σώβρακο ενός εραστή παπά μετατρέπεται σε ιερό κειμήλιο από τη μοιχαλίδα σύζυγο ενός εύπιστου μέχρι ηλιθιότητας Kόντε και καθαγιάζεται με τη συνδρομή του ηγούμενου ενός μοναστηριού. Οι χαρακτήρες μετατρέπονται σε αφηγητές και αντίστροφα, ενώ οι μουσικοί συνυπάρχουν και παρεμβαίνουν στην παράσταση επενδύοντας την με μια πληθώρα μουσικών οργάνων και πολιτισμών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει κρατηθεί η ιδιόμορφη πρωτότυπη γλώσσα και ο δεκαπεντασύλλαβος ομοιοκατάληκτος στίχος του ποιήματος. Είναι μια παράσταση ανάλαφρη και καταγγελτική ταυτόχρονα, ιδιαίτερα σπινθηροβόλα, πικάντικη και ιδιαιτέρως σαρκαστική!

Η περιοδεία της ομάδας ξεκίνησε από τη Χαλκίδα όπου και σήμερα θα έχουμε ακόμα μια ευκαιρία να τους απολαύσουμε στον ‘Κρίταμο’ στην οδό Φαρμακίδου 10 στις 21.15

xalkida-esovrakon

Σχόλια

comments

Σχετικά με Halkida Dot GR

Δείτε επίσης

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2021-22, Β΄ΟΜΙΛΟΥ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, σε συνεργασία με το ΔΟΑΠΠΕΧ, διοργανώνει τη διεξαγωγή αγώνων του Β …