Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΧΑΛΚΙΔΑ | ΕΥΒΟΙΑ / Φωτιά ξέσπασε σε Κάρυστο και Κύμη τα ξημερώματα

Φωτιά ξέσπασε σε Κάρυστο και Κύμη τα ξημερώματα

Η μια φωτιά, στην περιοχή της Καρύστου, ξέσπασε λίγο πριν τις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα, ενώ η δεύτερη στην περιοχή της Κύμης, ξέσπασε τα ξημερώματα, λίγο πριν τις 06:00.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που κάνουν δύσκολο το έργο των πυροσβεστών. Η φωτιά στην περιοχή της Καρύστου ξέσπασε σε δασική έκταση στο Θύμιο. Από την πρώτη στιγμή έσπευσε στο σημείο ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής με 26 άνδρες, 8 άτομα πεζοπόρο και 13 οχήματα. Από το πρωί ξεκίνησαν ρίψεις από εναέρια μέσα όμως οι άνεμοι που στην περιοχή του Καφηρέα πνέουν με ένταση στα 8 μποφόρ καθήλωσαν τα εναέρια μέσα στο έδαφος.

Οι πυροσβεστική δύναμη της Εύβοιας ωστόσο ε’ιχε να αντιμετωπίσει και δεύτερο μέτωπο, κοντά στην Κύμη στην περιοχή Σουτσίνι, στην Κύμη Ευβοίας. Σε αυτό το μέτωπο επιχείρησαν 36 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο. που είχαν βοήθεια από αέρος από τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Ευτυχώς λίγο πριν τις 11:00 η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, ωστόσο οι δυνάμεις παραμένουν επι τόπου.

Πηγή:newsit.gr

Σχόλια

comments

Σχετικά με Halkida Dot GR

Δείτε επίσης

ΔΟΑΠΠΕΧ: Προσωρινή διακοπή λειτουργίας ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων του ΔΟΑΠΠΕΧ, λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας Σας ενημερώνουμε ότι, …