Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΧΑΛΚΙΔΑ | ΕΥΒΟΙΑ / Συνελήφθησαν τρεις Ρουμάνοι για κλοπή καλωδίων από εργοστάσιο στο Βασιλικό

Συνελήφθησαν τρεις Ρουμάνοι για κλοπή καλωδίων από εργοστάσιο στο Βασιλικό

http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/31072013sterea1.JPGΣυνελήφθησαν, προχθές (30-07-2013) το βράδυ στο Βασιλικό, από αστυνομικούς της Γ΄ Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, τρεις (3) υπήκοοι Ρουμανίας

ηλικίας 45, 37 και 24 ετών αντίστοιχα, για κλοπή καλωδίων χαλκού από εργοστάσιο που βρίσκεται στην ανωτέρω περιοχή.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, αντίστασης και πρόκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος αστυνομικών.

Ειδικότερα προχθές περίπου στις 20:15΄ το βράδυ, το Κέντρο Άμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας ενημερώθηκε τηλεφωνικά για κλοπή κεφαλαιουχικού εξοπλισμού, που βρίσκεται σε εξέλιξη από άγνωστο αριθμό δραστών, οι οποίοι είχαν εισέλθει στις εγκαταστάσεις ανενεργού εργοστασίου στη περιοχή Βασιλικό Ευβοίας.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Γ΄ Ομάδας ΔΙ. ΑΣ., οι οποίοι αρχικά εντόπισαν σταθμευμένο έξω από το εργοστάσιο ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο 37χρονος δράστης εκτελώντας χρέη «τσιλιαδόρου» και συνελήφθη.

Σε έρευνα που ακολούθησε στους εσωτερικούς χώρους του εργοστασίου, εντοπίστηκαν κρυμμένοι σε χώρο – πατάρι ο 45χρονος και ο 24χρονος, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι τους αστυνομικούς και προκειμένου να αποφύγουν την σύλληψη, πέταξαν προς το μέρος των αστυνομικών διάφορα αντικείμενα (όπως καδρόνια, ρουλεμάν, σίδερα, κεραμίδια κ.λ.π.), με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά στα χέρια τρεις αστυνομικοί.

Μάλιστα ο 45χρονος στην προσπάθειά του να διαφύγει, πήδηξε από το πατάρι, ύψους περίπου έξι μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα πόδια και στο κεφάλι και να ακινητοποιηθεί, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη και ο 24χρονος.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς στο όχημα των δραστών και στο χώρο του εργοστασίου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

    Τέσσερις κουλούρες με καλώδια χαλκού, μήκους (300) περίπου μέτρων, τις οποίες οι δράστες είχαν λίγη ώρα πριν αφαιρέσει από το εργοστάσιο. Τα ανωτέρω καλώδια χαλκού, η αξία των οποίων ανέρχεται στις (6.000) ευρώ, αποδόθηκαν σε υπεύθυνο του εργοστασίου.

   – Ένας (1) μεταλλικός κόφτης σιδήρου και μία (1) πένσα.

   – Τέσσερις (4) χαρτοκόπτες και ένας (1) φακός.

   – Δύο (2) μαύρες κουκούλες και δύο (2) ζεύγη γαντιών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, προέκυψε ότι ίδιοι δράστες τον περασμένο Ιούνιο και συγκεκριμένα την 03-06-2013 και 08-06-2013, είχαν προβεί και πάλι στην αφαίρεση χάλκινων καλωδίων από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, με τη συνολική ζημιά που προξένησαν στις δύο αυτές περιπτώσεις να ανέρχεται, σύμφωνα με τον υπεύθυνο ασφαλείας του εργοστασίου, στις (100.000) περίπου ευρώ.

Επιπλέον στο χώρο του εργοστασίου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα δελτίο ταυτότητας που ανήκει σε 28χρονο υπήκοο Ρουμανίας, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι είναι συνεργός των τριών συλληφθέντων και αναζητείται για να συλληφθεί.

Οι τρεις αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. που τραυματίστηκαν μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησαν, ενώ ο 45χρονος Ρουμάνος παραμένει για νοσηλεία φρουρούμενος.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή των δραστών στην διάπραξη και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.

Ο 37χρονος και ο 24χρονος οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας .

http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/31072013sterea2.JPG

http://www.astynomia.gr/images/stories//2013/photos13/31072013sterea3.JPG

Δελτίο Τύπου

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

ΔΟΑΠΠΕΧ: Προσωρινή διακοπή λειτουργίας ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων του ΔΟΑΠΠΕΧ, λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας Σας ενημερώνουμε ότι, …