Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΧΑΛΚΙΔΑ | ΕΥΒΟΙΑ / Συνελήφθησαν στην Αρτάκη παράνομοι μετανάστες για κλοπές και παράνομη διακίνηση τσιγάρων.

Συνελήφθησαν στην Αρτάκη παράνομοι μετανάστες για κλοπές και παράνομη διακίνηση τσιγάρων.

Συνελήφθησαν δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν στην Ν. Αρτάκη Ευβοίας, για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και κλοπές τροχοφόρων

Εξιχνιάστηκαν δύο κλοπές δίκυκλων μοτοσικλετών από την περιοχή της Χαλκίδας

Κατασχέθηκαν συνολικά -2.635- λαθραία πακέτα τσιγάρων

Συνελήφθησαν, χθες (04-04-2014) το μεσημέρι στην Ν. Αρτάκη Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 46 και 41 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και κλοπές τροχοφόρων.

Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε για τον 46χρονο, αυτός είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη χώρα μας, στερούμενος παντελώς νομιμοποιητικών εγγράφων διαμονής και σε βάρος του θα κινηθεί η διαδικασία διοικητικής επιστροφής στη χώρα καταγωγής του.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν και συνέλαβαν του δύο δράστες, διότι εντός της οικίας τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (2.635) λαθραία πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Επίσης, στην αυλή της οικίας των δραστών βρέθηκε και κατασχέθηκε μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι αυτή είχε αφαιρεθεί από την κατοχή 24χρονου ημεδαπού, το χρονικό διάστημα από 18-11-2012 έως 19-12-2012 στην περιοχή της Χαλκίδας, ενώ ο κινητήρας που αυτή έφερε, προέκυψε ότι ανήκει σε μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας 40χρονου ημεδαπού, η οποία είχε κλαπεί το Σεπτέμβριο του 2009, πάλι από την περιοχή της Χαλκίδας.

Τα ανωτέρω λαθραία πακέτα τσιγάρων, θα σταλούν στο Τελωνείο Χαλκίδας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Για την υπόθεση διενεργήθηκε προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθεντές θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

ΔΟΑΠΠΕΧ: Προσωρινή διακοπή λειτουργίας ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων του ΔΟΑΠΠΕΧ, λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας Σας ενημερώνουμε ότι, …