Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΧΑΛΚΙΔΑ | ΕΥΒΟΙΑ / Προς μεταφορά εκτός πόλης οι Φυλακές Χαλκίδας

Προς μεταφορά εκτός πόλης οι Φυλακές Χαλκίδας

Την μεταφορά του Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδας σε περιοχή εκτός της πόλης εξετάζουν σοβαρά οι τοπικές αρχές.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη συζητήθηκαν τα προβλήματα του υπάρχοντας κτιρίου και οι συνθήκες διαβίωσης των τροφίμων. Εξάλλου τονίστηκε πως υπάρχει κοινή διάθεση από όλους τους φορείς να βρεθεί τρόπος να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή νέας σύγχρονης μονάδας σωφρονιστικού συγκροτήματος σε μεγάλη απόσταση από τον αστικό ιστό. Έτσι εκτός από την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων και εργασίας των εργαζομένων, θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας και θα αποσυμφορηθεί ένα κεντρικό σημείο της Χαλκίδας.

Η εκπόνηση ενός τόσο μεγάλου έργου μόνο εύκολη δεν είναι βέβαια καθώς θα πρέπει να βρεθούν πόροι για τη χρηματοδότηση και να ξεπεραστούν θέματα που έχουν να κάνουν με το νομικό και το χωροταξικό πλαίσιο.

Η επικρατέστερη περιοχή εμφανίστηκε το Πει Δοκού Χαλκίδας, σε έκταση την οποία είναι διατεθειμένη να δωρίσει η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος.

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

ΔΟΑΠΠΕΧ: Προσωρινή διακοπή λειτουργίας ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων του ΔΟΑΠΠΕΧ, λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας Σας ενημερώνουμε ότι, …