Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΛΛΑΔΑ | ΚΟΣΜΟΣ / Πανικός από το «χορό» των Ρίχτερ στην Αμφίκλεια

Πανικός από το «χορό» των Ρίχτερ στην Αμφίκλεια

Τον τρόμο του σεισμού της 12ης Αυγούστου, που είχε μέγεθος 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έζησαν και σήμερα οι κάτοικοι της Αμφίκλειας, στη Φθιώτιδα, και των γύρω περιοχών, έπειτα από το διπλό χτύπημα του Εγκέλαδου.

Μέσα σε 20 λεπτά, όσο δηλαδή ήταν το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τον ένα σεισμό στον άλλο, οι κάτοικοι στα χωριά Ρεγγίνι και Δρυμαία βγήκαν στους δρόμους, έντρομοι από τις σεισμικές δονήσεις, που έγιναν ιδιαίτερα αισθητές μέχρι και στην Αττική.

Είναι νωπές άλλωστε, οι μνήμες από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που ταρακούνησε την περιοχή το μεσημέρι της 12ης Αυγούστου και εξαιτίας της οποίας βγήκαν «κόκκινα», μη κατοικήσιμα δηλαδή, 500 σπίτια.

Το protothema.gr επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Γιάννη Μπολτέτσο, πρόεδρο του δημοτικού διαμερίσματος Ρεγγινίου, ο οποίος περιέγραψε σκηνές πανικού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όλο το χωριό «είναι στο πόδι», μετά τους σεισμούς των 4,5 και 4,8 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τον κ. Μπολτέτσο, τα σπίτια που είχαν υποστεί ζημιές από το σεισμό της 12ης Αυγούστου, υπέστησαν νέες καταστροφές, «ακυρώνοντας», στην ουσία, τις εργασίες αποκατάστασης, που είχαν ξεκινήσει.

Σήμερα, ωστόσο, σημειώθηκαν ζημιές και σε άλλα σπίτια, τα οποία δεν είχαν βγει «κόκκινα» τον περασμένο Αύγουστο.

Ανάλογη εικόνα πανικού επικρατεί και στα γύρω χωριά, με τους κατοίκους και βρίσκονται στους δρόμους και να αναζητούν που θα περάσουν τη νύχτα…

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Επίδομα θέρμανσης 2021: Σε πέντε δόσεις η πληρωμή – Τα χρήματα που θα λάβουν οι δικαιούχοι

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης για το 2021 – Σε πέντε δόσεις …