Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΛΛΑΔΑ | ΚΟΣΜΟΣ / Μητσοτάκης: Επέκταση της ενίσχυσης των 800 ευρώ σε όσους πλήττονται – Κανονικά το δώρο Πάσχα

Μητσοτάκης: Επέκταση της ενίσχυσης των 800 ευρώ σε όσους πλήττονται – Κανονικά το δώρο Πάσχα

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέα μέτρα στήριξης για να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού.Έκτακτο δώρο στους εργαζόμενους στην Υγεία. Νέες προειδοποιήσεις προς όλους να σεβαστούν την καραντίνα.

Επιπλέον μέτρα ενίσχυσης για να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε νέο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι μετά την ένταξη της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση, η κυβέρνηση προχωρά, σε αναθεώρηση του προϋπολογισμού και “ρίχνει” άλλα 3 δισ. ευρώ στον “πόλεμο” με τον κορονοϊό.  Σημείωσε ότι θα διατεθούν άλλα 3 δισ. από το ΕΣΠΑ και όλα αυτά θα προεστεθούν στα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Συνολικά θα πέσουν 10 δισ. ευρώ στην οικονομία.

Με αυτά τα οικονομικά δεδομένα ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι:

*Επεκτείνεται ο έκτακτος μισθός και σε όσους απασχολούνται σε επιχειρήσεις που συνεχίζουν να λειτουργούν με μείωση του τζίρου τους.

*Την ενίσχυση των 800 ευρώ θα λάβουν και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά και όλοι όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση από την πρώτη Μαρτίου.

*Το δώρο του Πασχα θα καταβληθεί στο ακέραιο από όλους τους εργαζόμενους, σε ημερομηνία που θα αποφασιστεί, ενώ έκτακτο δώρο Πασχα θα παρουν οι εργαζόμενοι στους τομείς της Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας”.

Διαβάστε περισσότερα στο news24.gr

 

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Επίδομα θέρμανσης 2021: Σε πέντε δόσεις η πληρωμή – Τα χρήματα που θα λάβουν οι δικαιούχοι

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης για το 2021 – Σε πέντε δόσεις …