Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΛΛΑΔΑ | ΚΟΣΜΟΣ / ΕΛΑΣ: Ραγδαία μείωση της εισόδου παράνομων μεταναστών

ΕΛΑΣ: Ραγδαία μείωση της εισόδου παράνομων μεταναστών

Μεγάλη μείωση της εισόδου παράνομων μεταναστών στη χώρα αποκαλύπτει ο περιορισμός, κατά 56,6%, των συλλήψεων αλλοδαπών για… παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα το α΄ εξάμηνο του 2013 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012.

Η μείωση αυτή αποδίδεται από την αστυνομία στην «εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού» και την «υλοποίηση στοχευμένων δράσεων». Συνολικά συνελήφθησαν 19.360 αλλοδαποί, όταν πέρυσι το ίδιο διάστημα είχαν συλληφθεί 44.602 άτομα. Σύμφωνα με την αστυνομία, στην περιοχή του Εβρου, στα χερσαία σύνορα της χώρας με την Τουρκία, συνελήφθησαν μόλις 455 αλλοδαποί όταν πέρυσι είχαν συλληφθεί 20.840 άτομα. Αυτό ερμηνεύεται από την ΕΛ.ΑΣ. ως επιτυχία του ευρύτερου αστυνομικού σχεδίου που εφαρμόζεται στην περιοχή για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης με την ονομασία «επιχείρηση ΑΣΠΙΔΑ». Αυτή φαίνεται να έχει συμβάλει στη μείωση εισροής μεταναστών από τον Εβρο μέχρι και κατά 97,8%. Σε όλη τη χώρα συνελήφθησαν 399 διακινητές μη νόμιμων μεταναστών, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012 είχαν συλληφθεί 378.

Περισσοότερα…

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Επίδομα θέρμανσης 2021: Σε πέντε δόσεις η πληρωμή – Τα χρήματα που θα λάβουν οι δικαιούχοι

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης για το 2021 – Σε πέντε δόσεις …