Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΛΛΑΔΑ | ΚΟΣΜΟΣ / Άρση περιοριστικών μέτρων: Υποχρεωτικές οι μάσκες σε Μέσα Μεταφοράς και κλειστούς χώρους

Άρση περιοριστικών μέτρων: Υποχρεωτικές οι μάσκες σε Μέσα Μεταφοράς και κλειστούς χώρους

Υποχρεωτική γίνεται η χρήση της μάσας στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όταν επισκεπτόμαστε πολυσύχναστους κλειστούς χώρους – Τι ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Υπέρ της επανέναρξης της λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αλλά σταδιακά τάχθηκε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, ενώ συμπλήρωσε ότι κατά πλειοψηφία η επιτροπή προτείνει υποχρεωτική χρήση μάσκας σε καταστήματα και μέσα μεταφοράς.

“Η μάσκα στην επόμενη φάση δεν πρέπει να δίνει ψευδή αίσθηση ασφάλειας και πρέπει να συνοδεύεται από την τήρηση των κανόνων υγιεινής και των αποστάσεων”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως αναλυτικότερα είπε, η “επιτροπή τοποθετήθηκε για την επόμενη φάση των μέτρων σχετικά με την ισχυρή σύσταση για υποχρεωτική χρήση της μάσκας κατά την μετακίνησή μας με μέσα μαζικής μεταφοράς και όταν επισκεπτόμαστε πολυσύχναστους κλειστούς χώρους, όπως επί παραδείγματι παντοπωλεία, νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια, κουρεία/κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής”.

“Η εισήγησή μας είναι η χρήση της μάσκας να είναι υποχρεωτική και για τους εργαζόμενους με στενή επαφή με το κοινό (πωλητές, ταμειακοί υπάλληλοι)” συνέχισε.

“Η μάσκα στην επόμενη φάση δεν μπορεί να γίνει ένα μέσο που θα μας δώσει μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας και θα πρέπει να τονιστεί η χρήση της μαζί με την προσεκτική υγιεινή των χεριών και την τήρηση των αποστάσεων και μόνο ως ένα συμπληρωματικό μέτρο που θα αφορά την πιθανότητα μετάδοσης και από ασυμπτωματικούς ή προσυμπτωματικούς ασθενείς”, κατέληξε για το θέμα ο κ. Τσιόδρας.

Διαβάστε περισσότερα στο news24.gr

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Επίδομα θέρμανσης 2021: Σε πέντε δόσεις η πληρωμή – Τα χρήματα που θα λάβουν οι δικαιούχοι

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης για το 2021 – Σε πέντε δόσεις …