Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΙΑΦΟΡΑ/VIRAL / Ψηφιακές περιηγήσεις από το Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ψηφιακές περιηγήσεις από το Αστεροσκοπείο Αθηνών

Να συνεχίσουμε να «κοιτάζουμε ψηλά» μας προτρέπει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, καλώντας μας σε ψηφιακές περιηγήσεις και άλλες δράσεις μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι φίλοι των ουράνιων σωμάτων μπορούν, μέσω της σελίδας στο Facebook, να συμμετέχουν στα διάφορα επιστημονικά δρώμενα που αφορούν τα αντικείμενα που πραγματεύεται το ΕΑΑ, όπως καθημερινά αστρονομικά νέα και μεμονωμένα φαινόμενα, να ενημερώνονται για το τι μπορεί να παρατηρήσει κανείς στον Αττικό ουρανό (είτε διά γυμνού οφθαλμού είτε από μικρά τηλεσκόπια ή κιάλια).

Eπίσης, μπορούν να παρακολουθήσουν ταινίες αστρονομικού περιεχομένου, μικρές αναδρομές στην ιστορία του ΕΑΑ. Μπορεί ακόμη να βρει κανείς ειδικά διαδραστικά προγράμματα για παιδιά, μίνι ψηφιακές ξεναγήσεις στα δύο κέντρα επισκεπτών, θεματικές παρουσιάσεις και αναρτήσεις εκλαϊκευτικών/επιστημονικών άρθρων, όπως αυτά δημοσιεύονται στο ηλεκτρονικό περιοδικό «Kόsμος».

Όπως δηλώνει στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο ο αστρονόμος του Αστεροσκοπείου, Αθηνών Βαγγέλης Κολοκοτρώνης, στόχος είναι η διαμόρφωση αυτής της νέας γέφυρας επικοινωνίας και εμπιστοσύνης με συμμετοχή, σχόλια και κριτική. Επιπροσθέτως, το κοινό θα ενημερώνεται άμεσα για νέες δράσεις, οι οποίες θα αναπτύσσονται σταδιακά και θα ανακοινώνονται μέσω της σελίδες του ΕΑΑ στο facebook.

Σημειώνεται ότι τα κέντρα επισκεπτών του Αστεροσκοπείου στο Θησείο και την Πεντέλη έχουν κλείσει για το κοινό από τις 10 Μαρτίου και θα παραμείνουν κλειστά για όσο διάστημα διαρκούν τα προσωρινά μέτρα του περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών.

ΠΗΓΗ

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

To κράτος του Facebook “έκοψε” όλες τις ειδήσεις από τους Αυστραλούς

Μια μέρα μετά την απόφαση των Αυστραλών να αναγκάσουν τις Google και Facebook να πληρώνουν …