Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΙΑΦΟΡΑ/VIRAL / Κορονοϊός: Ο Γιάννης με αυτισμό που “έσπασε” τον αποκλεισμό κολύμβησης, και το “ευχαριστώ” στον πρωθυπουργό

Κορονοϊός: Ο Γιάννης με αυτισμό που “έσπασε” τον αποκλεισμό κολύμβησης, και το “ευχαριστώ” στον πρωθυπουργό

Οι διευκρινήσεις που έδωσε το Σάββατο ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς ήταν αναγκαίες. Ο ίδιος είπε πως οι περιορισμοί για την απαγόρευση κυκλοφορίας με στόχο την καταπολέμηση του κορονοϊού “δεν αφορούν συμπολίτες μας με σοβαρά προβλήματα υγείας, που έχουν ανάγκη είτε σωματικής άσκησης, είτε άλλων θεραπευτικών πρακτικών, όπως το κολύμπι ή άλλους τρόπους αποκατάστασης”.

Νωρίτερα, και μετά την ανακοίνωση του μέτρου για την απαγόρευση σωματικών δραστηριοτήτων στη θάλασσα, η Άδα Σταματάτου, η μητέρα του Γιάννη που πάσχει από αυτισμό, αποφάσισε να στείλει μια επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω Facebook, ζητώντας του “να αξιολογήσει την απαγόρευση κυκλοφορίας και λουτρού στις ευπαθείς ομάδες, τους αυτιστικούς, τους ΑμεΑ, τους ανθρώπους που δεν μπορούν να γράψουν το 6 και να πάνε για τρέξιμο”.

Το γράμμα της με το πέρα για πέρα δίκαιο αίτημά της, εστάλη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού και αφορά πολλούς συμπολίτες μας.

Σύμφωνα με την ίδια, “σε λιγότερο από 24 ώρες δέχτηκα τηλεφώνημα από το γραφείο επικοινωνίας του πρωθυπουργού, που με ρωτούσαν πότε θα με βόλευε να κάνω τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό. Χτες, λοιπόν δέχτηκα τηλεφώνημα του που μιλήσαμε για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε η ζωή και η επιβίωση κάποιων ατόμων να διευκολυνθεί σε τούτη τη δύσκολη περίοδο. Μου υποσχέθηκε ότι θα το λύσει ευθύς αμέσως όπως και έκανε”.

“Μετά την σημερινή ανακοίνωση του κ Νίκου Χαρδαλιά (ενημέρωση Σαββάτου) σε συνεννόηση με τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, του αγαπημένου όλων μας Σωτήρη Τσιόδρα, αυτού του άγιου ανθρώπου, για την εξαίρεση κάποιων ομάδων από την απαγόρευση λουτρού, θέλω να πω όσο πιο δυνατά μπορώ πόσο ευτυχισμένη αισθάνομαι”, συμπλήρωσε η μητέρα του Γιάννη, ευχαριστώντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό προσωπικά καθώς και όλους τους εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα και τους φορείς που δίνουν τη δική τους μάχη.

Διαβάστε περισσότερα στο news24.gr

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

To κράτος του Facebook “έκοψε” όλες τις ειδήσεις από τους Αυστραλούς

Μια μέρα μετά την απόφαση των Αυστραλών να αναγκάσουν τις Google και Facebook να πληρώνουν …