Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΙΑΦΟΡΑ/VIRAL / Κορονοϊός: Αύξηση του αριθμού των σπάνιων θαλάσσιων χελωνών της Ταϊλάνδης.

Κορονοϊός: Αύξηση του αριθμού των σπάνιων θαλάσσιων χελωνών της Ταϊλάνδης.

Στην Ταϊλάνδη αυξήθηκε ο αριθμός φωλιών σπάνιων θαλάσσιων χελωνών σε παραλίες που στερούνται τουριστών εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, λένε οι περιβαλλοντολόγοι.

Στην Ταϊλάνδη, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα αντιμετώπισης της πανδημίας και απαγόρευση διεθνών πτήσεων. Αποτέλεσμα η κατάρρευση του τουρισμού και η “απελευθέρωση” των παραλιών για την εμφάνιση άγριας ​​ζωής.

Οι 11 φωλιές χελωνών που καταγράφηκαν από τον περασμένο Νοέμβριο ήταν ο υψηλότερος αριθμός τα τελευταία 20 χρόνια, δήλωσε ο Kongkiat Kittiwatanawong, διευθυντής του θαλάσσιου βιολογικού κέντρου του Πουκέτ.

«Αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι για εμάς, επειδή πολλές περιοχές για την αναπαραγωγή έχουν καταστραφεί από τον άνθρωπο», είπε. «Δεν βρέθηκαν παρόμοιες φωλιές τα προηγούμενα πέντε χρόνια.»

«Φέτος παρατηρείται αύξηση τους πληθυσμού, σε σχέση με πέρσι, καθώς οι χελώνες έχουν υψηλό κίνδυνο να σκοτωθούν από τα αλιευτικά εργαλεία και οι άνθρωποι διαταράσσουν τις παραλία που επιλέγουν για να φτιάξουν τις φωλιές τους.»

Οι Leatherbacks είναι οι μεγαλύτερες θαλάσσιες χελώνες στον κόσμο. Θεωρούνται απειλούμενο είδος στην Ταϊλάνδη και αναφέρονται ως ευπαθή είδη παγκοσμίως από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης.

ΠΗΓΗ: Guardian

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

To κράτος του Facebook “έκοψε” όλες τις ειδήσεις από τους Αυστραλούς

Μια μέρα μετά την απόφαση των Αυστραλών να αναγκάσουν τις Google και Facebook να πληρώνουν …