Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΙΑΦΟΡΑ/VIRAL / Κορονοϊός: Άγρια ζώα “κατέλαβαν” τις έρημες μεγαλουπόλεις – Αγριογούρουνα στο Φάρο Αυλίδας

Κορονοϊός: Άγρια ζώα “κατέλαβαν” τις έρημες μεγαλουπόλεις – Αγριογούρουνα στο Φάρο Αυλίδας

Νέα εδάφη ανακαλύπτουν άγρια ζώα που μέχρι πριν απο λίγο καιρό ούτε τολμούσαν να πλησιάσουν. Οι δρόμοι των έρημων μεγαλουπόλεων είναι πλέον δικοί τους.

Κι ενώ οι άνθρωποι κλείστηκαν στα σπίτια τους υπο το φόβο της διασποράς του κορονοϊού, τα άγρια ζώα βγήκαν στους δρόμους.

Κατσίκες, τσακάλια, αλεπούδες, ελάφια κι άλλα ζώα εθεάθησαν να κόβουν βόλτες σε δρόμους μεγαλουπόλεων που άλλοτε κυριαρχούσε η ανθρώπινη παρουσία, το μποτιλιάρισμα και η ηχορύπανση.

Με την ησυχία τους τα ζωντανά απολαμβάνουν τις έρημες πόλεις, αναζητούν τροφή, ανακαλύπτουν νέο έδαφος με μια απορία στο βλέμμα τους αφού για πολλά απο αυτά είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται σε τέτοιο περιβάλλον.

Ένα παρόμοιο περισταστικό αναφέρθηκε πριν λίγες ημέρες και λίγο έξω από τη Χαλκίδα.

Διαβάστε την ενημέρωση από την Κοινότητα του Φάρου Αυλίδας:

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – Εμφάνιση αγριογούρουνων στην περιοχή του Φάρου Αυλίδας.

“Σήμερα το απόγευμα (12 Απριλίου 2020) στην ευρύτερη περιοχή του φάρου , στην παραλία του Φάρου Αυλιδας (περιοχη Μαλαματινα) πολλοί κάτοικοι ήρθαν σε οπτική επαφή με πλήθος αγριοχοιρων. Μάλιστα είχαμε και ένα περιστατικό παρολίγον επίθεσης σε ένα μικρο παιδί με ποδήλατο. Άμεσα ειδοποιήθηκε το δασαρχείο και κατέφτασε θηροφυλακας για να καταγραφεί το περιστατικό. Έγινε προσπάθεια εντοπισμού τους η οποία ήταν άκαρπη. Καθώς, παρατηρείται αυξημένη κίνηση τις τελευταίες μέρες, παρακαλείσθε να είστε πολύ προσεκτικοί και να αποφεύγετε τη συγκεκριμένη περιοχή. Από την πλευρά της κοινότητας θα γίνει και ενημέρωση εγγράφως της αρμόδιας υπηρεσίας του Δασαρχείου Χαλκίδας, προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες. Για οτιδηποτε νεώτερο θα σας ενημερώσουμε.”

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣήμερα το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή του φάρου , στην παραλία του Φάρου Αυλιδας (περιοχη Μαλαματινα) πολλοί κάτοικοι ήρθαν σε οπτική επαφή με πλήθος αγριοχοιρων. Μάλιστα είχαμε και ένα περιστατικό παρολίγον επίθεσης σε ένα μικρο παιδί με ποδήλατο. Άμεσα ειδοποιήθηκε το δασαρχείο και κατέφτασε θηροφυλακας για να καταγραφεί το περιστατικό. Έγινε προσπάθεια εντοπισμού τους η οποία ήταν άκαρπη. Καθώς, παρατηρείται αυξημένη κίνηση τις τελευταίες μέρες, παρακαλείσθε να είστε πολύ προσεκτικοί και να αποφεύγετε τη συγκεκριμένη περιοχή. Από την πλευρά της κοινότητας θα γίνει και ενημέρωση εγγράφως της αρμόδιας υπηρεσίας του Δασαρχείου Χαλκίδας, προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες. Για οτιδηποτε νεώτερο θα σας ενημερώσουμε.

Posted by Κοινότητα Φάρου Αυλίδας on Sunday, April 12, 2020

Διαβάστε περισσότερα στο news24.gr

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

To κράτος του Facebook “έκοψε” όλες τις ειδήσεις από τους Αυστραλούς

Μια μέρα μετά την απόφαση των Αυστραλών να αναγκάσουν τις Google και Facebook να πληρώνουν …