Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ / Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη διαμόρφωση των κοινοχρήστων χώρων της κεντρικής λεωφόρου της Νέας Αρτάκης

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη διαμόρφωση των κοινοχρήστων χώρων της κεντρικής λεωφόρου της Νέας Αρτάκης

Σε συνέργεια με τις διασυνδέσεις στο νέο δίκτυο ύδρευσης.

Ξεκίνησαν (από τηνΤετάρτη 11 Ιουνίου) οι εργασίες για την αναδιαμόρφωση και ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων της κεντρικής λεωφόρου της Νέας Αρτάκης.

ΤΟ ΕΡΓΟ, ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ

Ως γνωστόν, το έργο αφορά στο τμήμα της λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως, από τη στροφή προς την παραλιακή οδό, στην είσοδο της πόλης, έως και το γήπεδο, στην έξοδό της.
Στο εν λόγω τμήμα της λεωφόρου, κατά διαστήματα υπάρχουν πεζοδρόμια –από σκυρόδεμα ή πλάκες- που είτε είναι φθαρμένα είτε η στάθμη τους βρίσκεται κάτω από το ύψος της ασφάλτου μετά από τις κατά καιρούς ασφαλτοστρώσεις ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, δεν υπάρχουν καν πεζοδρόμια.
Προβλέπεται η κατασκευή πεζοδρομίων, η δημιουργία θέσεων στάθμευσης, η τοποθέτηση πρασίνου, η εγκατάσταση οδοφωτισμού και η σύνδεση με το δίκτυο ομβρίων.
Οι προβλεπόμενες εργασίες περιλαμβάνουν:
Α] εκσκαφή θεμελίων τεχνικών έργων και τάφρων, βάση οδοστρωσίας μεταβλητού πάχους, μεταβατικά επιχώματα τεχνικών έργων, τοποθέτηση πρόχυτων κράσπεδων από σκυρόδεμα, εγκιβωτισμό των δημιουργούμενων πεζοδρομίων με οπλισμένο σκυρόδεμα –όπου αυτό είναι απαραίτητο- στην πλευρά τους προς τα κτίρια, επιστρώσεις τους από οπλισμένο σκυρόδεμα κατηγορίας πεζοδρομίων και κυβόλιθων από σκυρόδεμα με ταινίες από μάρμαρο Β] κατασκευή φρεατίων στις διασταυρώσεις και σύνδεσή τους με τους αγωγούς ομβρίων του υπάρχοντος δικτύου Γ] δημιουργία χώρων αστικού πρασίνου κατά μήκος της κεντρικής λεωφόρου, τόσο για αισθητικούς όσο και για περιβαλλοντικούς λόγους Δ] τοποθέτηση νέων ιστάμενων φωτιστικών σωμάτων εξοικονόμησης ενέργειας, σε όλη τη διαδρομή του έργου.
Το έργο, με ανάδοχο την κοινοπραξία Ν. Θεοδωρόπουλος & Ι. Κυρίκος, έχει προϋπολογισμό 1.370.190 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%), με τη μέση έκπτωση που προσέφερε η ανάδοχος κοινοπραξία να ανέρχεται στο 40,71 %. Και  χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Χαλκιδέων.

Η κατασκευή του δε, έχει χρονικό ορίζοντα παράδοσης εντός 10 μηνών.

Το έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Πέραν της αισθητικής ανάδειξης της όψης, της αναβάθμισης της εμπορικότητας και της λειτουργικής σύνδεσης του υπό διαμόρφωση χώρου με την περιβάλλουσα περιοχή- απαντάει στην πολύχρονη αγωνία των πολιτών της Νέας Αρτάκης. Αφού με την κατασκευή των πεζοδρομίων σε όλο το μήκος της κεντρικής αρτηρίας (που με τον φόρτο κυκλοφορίας της, διχοτομεί την πόλη), οριοθετείται και διευκολύνεται η κίνηση των πεζών σε μια λεωφόρο, σήμερα ιδιαίτερα επικίνδυνη.

ΕΚ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Σημειώνεται ότι οι εργασίες αναδιαμόρφωσης και ανάπλασης των κοινοχρήστων χώρων της λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως, θα πραγματοποιηθούν εκ παραλλήλου με τις εργασίες διασύνδεσης των επ’ αυτής κτηρίων στο νέο δίκτυο ύδρευσης. Η Δημοτική Αρχή, υπακούοντας στην κοινή λογική, αποφάσισε τη χρονική αλληλουχία των εργασιών των δύο έργων ώστε να αποφευχθεί ένα  συνεχές «ράβε – ξήλωνε» στο οδόστρωμα της λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως.

ΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Οι εργασίες επί της κεντρικής λεωφόρου της Νέας Αρτάκης, ξεκίνησαν από την πλευρά του ρεύμα κυκλοφορίας προς Ψαχνά, στο τμήμα από τη διασταύρωση με Βατώντα έως και το ύψος του Δημοτικού Σταδίου.
Όπως είναι φυσικό, λόγω των εξελισσόμενων εργασιών, τόσο για τη διευκόλυνσή τους όσο και για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου τροχαίων ατυχημάτων, τέθηκαν σε εφαρμογή νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

1. Η  κίνηση των οχημάτων στην Εθνικής Αντιστάσεως με κατεύθυνση από Ψαχνά προς Χαλκίδα, διατηρείται ως έχει.
2. Η κίνηση των οχημάτων στην Εθνικής Αντιστάσεως με κατεύθυνση από Χαλκίδα προς Ψαχνά, παροχετεύεται στην παράλληλη οδό Κωνσταντινουπόλεως, η οποία μονοδρομείται. Η μετάπτωση της κίνησης από την Εθνικής Αντιστάσεως στην Κωνσταντινουπόλεως γίνεται  μέσω της οδού που συνδέει τη Νέα Αρτάκη με τον Βατώντα ενώ η επανάκαμψή της μέσω της οδού Θράκης (απέναντι από την είσοδο του Δημοτικού Σταδίου).
3. Η κίνηση των οχημάτων επί της οδού που συνδέει τη Νέα Αρτάκη με τον Βατώντα, με κατεύθυνση προς Νέα Αρτάκη και Χαλκίδα, διατηρείται ως έχει.
4. Η κίνηση των οχημάτων επί της οδού που συνδέει τη Νέα Αρτάκη με τον Βατώντα, με κατεύθυνση προς Νέα Αρτάκη και Ψαχνά – Βόρεια Εύβοια, παροχετεύεται στην οδό Κωνσταντινουπόλεως και μέσω της οδού Θράκης (απέναντι από την είσοδο του Δημοτικού Σταδίου) μεταπίπτει στον κεντρικό οδικό άξονα.

Από την ανάδοχο κοινοπραξία, υπό την εποπτεία του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και έχουν τοποθετηθεί οι προβλεπόμενες σημάνσεις ώστε η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα. Οι οδηγοί δε των οχημάτων καλούνται να ακολουθούν προσεκτικά τις υποδείξεις των αρμόδιων οργάνων και τη σήμανση.

 

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Εγγραφές νέων μελών στη Φιλαρμονική Ορχήστρα 

Ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ) σας ενημερώνει ότι στα πλαίσια των …