Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ / Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Χαλκιδέων

Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Χαλκιδέων

Ο Δήμος Χαλκιδέων ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας “Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας” στα πλαίσια εφαρμογής της πολιτικής για την αντιμετώπιση της βίας και την υποστήριξη των γυναικών που πλήττονται ή απειλούνται από αυτήν.

Στόχος της λειτουργίας του Κέντρου είναι η παροχή εξειδικευμένων και εξατομικευμένων υπηρεσιών σε γυναίκες που υφίστανται βία (ενδοοικογενειακή, σεξουαλική παρενόχληση, βιασμό, εμπορία και διακίνηση – trafficking) και σε γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Το Κέντρο θα παρέχει ακόμη συμβουλευτική σε θέματα απασχόλησης και παραπομπή στις αρμόδιες υπηρεσίες .

Σε πρακτικό επίπεδο η Δημοτική Αρχή προχώρησε στη δημιουργία αυτού του Κέντρου θεωρώντας ότι οποιαδήποτε μορφή βίας αποτελεί απόλυτη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων , προσβάλλει την κοινωνία και τον πολιτισμό μας , αποτελεί όνειδο για την δημοκρατία  και μελανό σημείο για την παιδεία μας , αφού έχει άμεσο αντίκτυπο στα παιδιά όσων υφίστανται βία .

Το Συμβουλευτικό Κέντρο στελεχώνεται από Ψυχολόγο, Κοινωνικό Λειτουργό και Κοινωνιολόγο , οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής. Λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 08.30-16.30 στη ΔΕ Ληλαντίων, οδός Αγίου Παντελεήμονος και Πολυτεχνείου (πρώην Δημαρχείο Δήμου Ληλαντίων).

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2221351825, -827

E mail: skg.xalkideon@0932.syxefxis.gov.gr

Το έργο υλοποιείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Δράσεις της Δημόσιας Διοίκησης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» και σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ι.Φ.).

 

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Εγγραφές νέων μελών στη Φιλαρμονική Ορχήστρα 

Ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ) σας ενημερώνει ότι στα πλαίσια των …