Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ / Η Εταιρεία Πολιτισμού Χαλκίδας για την Ράμπα Αμέα

Η Εταιρεία Πολιτισμού Χαλκίδας για την Ράμπα Αμέα

Εδώ και χρόνια αρκετοί δήμοι σε όλη την Ελλάδα έχουν εγκαταστήσει το SEATRAC, μία Ελληνική κατασκευή η οποία διευκολύνει την πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα. Η Εταιρεία Πολιτισμού Χαλκίδας από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης της «διεκδίκησε» μια τέτοια ράμπα, ώστε η Χαλκίδα να μην είναι μία από τις λίγες μεγάλες πόλεις, στην οποία δεν είχε γίνει τοποθέτηση μιας τέτοιας ράμπας.

Πλήθος ατόμων με κινητικές δυσκολίες επιζητούσαν μια τέτοια κατασκευή, που θα τους πρόσφερε στιγμές χαλάρωσης και ανακούφισης και δεν θα απαιτούσε πλέον μεγάλη προσπάθεια τόσο από τους ίδιους όσο και από τους συνοδούς τους. Αυτά τα προβλήματα παρατήρησε και ο κ. Βαγγέλης Τσότζολας, στην περιοχή της Παπαθανασίου, όταν άτομα με κινητικές δυσκολίες έμπαιναν μέσω έντονης προσπάθειας στη θάλασσα για να κολυμπήσουν.

Η Εταιρεία Πολιτισμού Χαλκίδας υποστήριξε την πρόταση του κ. Β. Τσότζολα από το 2014 όντας μέλος της και από το 2016 ως μέλος του ΔΣ. Από το 2014 είχε ήδη ξεκινήσει τις επαφές με τον Δήμο Χαλκιδέων, την Περιφέρεια Ευβοίας, το Λιμενικό Ταμείο (ΟΛΝΕ), την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος με αριθμό πρωτοκόλλου 5,7,8,10-24/11/2014 και αρ. πρ.15-29/5/2017, αλλά και με ιδιώτες για την εύρεση χορηγιών.

Το όραμα και οι ιδιωτικές προσπάθειες και πρωτοβουλίες του κ. Τσότζολα, δεν έπαψαν όλα αυτά τα χρόνια. Δεν θα μπορούσε να σταματήσουν παρά μόνο με την κατασκευή της ράμπας Αμέα., η οποία ολοκληρώθηκε την 28η Ιουλίου στην πλαζ Κουρέντι. Η εγκατάσταση ράμπας SEATRAC είναι γεγονός και η Χαλκίδα πλέον είναι μια πόλη που δίνει πρόσβαση στη θάλασσα σε άτομα με κινητικά προβλήματα. Η Εταιρεία Πολιτισμού Χαλκίδας χαιρετίζει αυτό το έργο που πραγματοποιήθηκε από τον Οργανισμό Λιμένων Ν. Εύβοιας και κοσμεί την πόλη μας. Δεν πρέπει όμως να λησμονήσει τις όλες προσπάθειες και πρωτοβουλίες του μέλους του ΔΣ κ. Βαγγέλη Τσότζολα, ο οποίος με ανιδιοτέλεια χειρίστηκε το θέμα της ράμπας. Συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Με προσμονή και υπομονή αναμένει την κατασκευή των άλλων τριών ραμπών SEATRAC, σύμφωνα με την απάντηση του αντ/ρχη Ευβοίας κ. Φάνη Σπανό με αρ. πρ. (126806/450-15/6/2017), έπειτα της επιστολής της Ε.Πο.Χα. με θέμα την κατασκευή Ράμπας πρόσβασης στη θάλασσα, για άτομα με κινητικές δυσκολίες (ΑΜΕΑ), για τις οποίες έχουν εξασφαλιστεί πιστώσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Η Πρόεδρος                                           Γεν. Γραμματέας

Σόνια Σπανού                                     Νικόλαος Σπ. Καρατζάς

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Εγγραφές νέων μελών στη Φιλαρμονική Ορχήστρα 

Ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ) σας ενημερώνει ότι στα πλαίσια των …