Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ / Εκδήλωση Λαογραφίας στο 10ο Δημοτικό

Εκδήλωση Λαογραφίας στο 10ο Δημοτικό

Μία ιδιαίτερη εκδήλωση λαογραφίας παρουσίασαν την Παρασκευή 12 Απριλίου οι μαθητές της Β΄ τάξης του 10ου δημοτικού σχολείου Χαλκίδας στο χώρο του σχολείου τους

για να παρουσιάσουν το σχέδιο εργασίας «Γνωριμία με την ελληνική λαϊκή παράδοση» που εκπόνησαν τους μήνες Φεβρουάριο – Μάρτιο . Με αφορμή την ενότητα 13 του βιβλίου της γλώσσας «Μες στο Μουσείο», όπου παρουσιάζεται ένα λαογραφικό μουσείο,  ξεκίνησε με πρωτοβουλία των ίδιων των μαθητών, οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον κι ενθουσιασμό, ένα ταξίδι, μία εξερεύνηση στη λαϊκή παράδοση.

Τα παιδιά στη διάρκεια του προγράμματος πραγματοποίησαν  ένα σύνολο στοχευμένων δράσεων. Με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό της τάξης, κα Μαγδαληνή Μαμασούκα, επισκέφθηκαν το λαογραφικό μουσείο της πόλης, πήραν συνεντεύξεις από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, μέλη του Γ΄ ΚΑΠΗ, έψαξαν σε βιβλία και στο ίντερνετ, αξιοποίησαν εμπειρίες και βιώματα και ως μικροί ερευνητές – λαογράφοι έγραψαν τη δική τους εκδοχή για το τι είναι λαϊκή παράδοση. Επιπλέον, συγκέντρωσαν αντικείμενα, τα κατηγοριοποίησαν  δημιουργώντας τη δική τους λαογραφική έκθεση, εικονογράφησαν και ηχογράφησαν ένα λαϊκό παραμύθι, έφτιαξαν και παρουσίασαν ένα δικό τους παιχνίδι με παραδοσιακές λέξεις, χόρεψαν και τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια. Στην παρουσίαση συμμετείχαν και μαθητές της Α΄ τάξης, που παρουσίασαν παραδοσιακά παιχνίδια.

Την εκδήλωση τίμησαν  με την παρουσία τους ο Σχολικός Σύμβουλος της 3ης Εκπαιδευτικής περιφέρειας δρ. Δημήτριος Μητάκος, η Υπεύθυνη πολιτιστικών και Περιβαλλοντικών δράσεων της Διεύθυνσης Α/βαθμιας εκπαίδευσης Ευβοίας, κα Θάλεια Καλαμπαλίκη, η πρόεδρος του ΔΟΠΑΧ, κα Τασούλα Μακαρώνα – Ψυχογιού, η υπεύθυνη του Γ΄ΚΑΠΗ, κα Δήμητρα Ηλιάδου, καθώς και εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές του σχολείου.

Ολόκληρη η δουλειά των μαθητών παρουσιάζεται στο site (10dim-chalk.eyv.sch.gr) και το blog του σχολείου (http://todekatokalo.blogspot.gr).

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Εγγραφές νέων μελών στη Φιλαρμονική Ορχήστρα 

Ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ) σας ενημερώνει ότι στα πλαίσια των …