Αρχική / ΧΑΛΚΙΔΑ. / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ / Δήμος Χαλκιδέων: Απεργία και κινητοποιήσεις

Δήμος Χαλκιδέων: Απεργία και κινητοποιήσεις

Στο πλαίσιο της απεργίας που έχει προκηρυχθεί από ΓΣΕΕ και    ΑΔΕΔΥ, σήμερα, Τετάρτη 6η Νοεμβρίου, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Χαλκιδέων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση μπρος από το Εργατικό Κέντρο, στις 9 το πρωί και πορεία προς το Διοικητήριο και στη συνέχεια, στις 11 το πρωί, επιβίβαση σε λεωφορεία και μετάβαση στο Σταθμό Διοδίων Θηβών.

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, 4ης Οκτωβρίου στο Δημαρχείο, μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Θανάση Ζεμπίλη, παρουσία του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, Ανέστη Πίσχινα, του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας Στέφανου Μπασινά και των προέδρων των Σωματείων των εργοστασίων της ΑΓΕΤ Ηρακλής ΙΙΙ (πρώην Τσιμέντων Χαλκίδας),  Ηλία Κούκουρα, των Ελληνικών Σωληνουργείων (πρώην Τσαούσογλου), Δημήτρη Κόκκινου, της Σέλμαν, Θανάση Δεμερούτη, της Νεοσέτ, Γιάννη Χρυσάγη, της Ιντερκέμ, Θανάση Γιαπλέ και της Λάρκο, Τάσου Θωμά καθώς και του αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Εύβοιας, Γιάννη Σταθόπουλου, του προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Εύβοιας, Ηλία Θαλάσση και της προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας, Βούλας Αγιοστρατίτη, που δήλωσαν τη συμπαράσταση των επαγελματικών οργανώσεων στην απεργία και τις κινητοποιήσεις.

Στην ίδια σύσκεψη, αποφασίστηκε: η συγκρότηση αντιπροσωπευτικού συντονιστικού οργάνου που θα πιέσει προς κάθε κατεύθυνση για την πραγματοποίηση Διυπουργικής σύσκεψης ως προς τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τη σαρωτική αποβιομηχάνιση, τη δυσθεώρητη ανεργία από το κλείσιμο εργοστασίων αλλά και το καθεστώς ομηρίας στο οποίο έχουν περιέλθει εργαζόμενοι σε μια σειρά από μονάδες της περιοχής, θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα δρομολογεί δράσεις για την αντιμετώπιση τους.

Σημειώνεται ότι, είναι η πρώτη φορά που Δήμος Χαλκιδέων και Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, από κοινού και με τη συμπόρευση όλων των τοπικών φορέων, οργανώνονται και συντονίζονται στον αγώνα για την αντιμετώπιση της συντελούμενης καταστροφής.  Σ’ έναν αγώνα που έχει τη στήριξη όλης της τοπικής κοινωνίας, αφού το πρόβλημα δεν αφορά σε μεμονωμένα άτομα και ομάδες αλλά στο σύνολο της τοπικής οικονομίας. Η  παραγωγική διαδικασία έχει παραλύσει, ο φαύλος κύκλος μιας πρωτόγνωρης ύφεσης συνεχώς ανατροφοδοτείται, οι άνθρωποι καθημερινά φτωχοποιούνται, ο κοινωνικός ιστός οδηγείται σε αποσύνθεση, η οικονομική δραστηριότητα ακρωτηριάζεται θανάσιμα, με την περιοχή της Χαλκίδας να αναδεικνύεται και πάλι πρωταθλήτρια στις ανθρωποθυσίες της ανεργίας και της κοινωνικής ερημοποίησης.

Σχόλια

comments

Σχετικά με halkida.gr

Καλώς ήρθατε στο halkida.gr! | Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@halkida.gr | ΧΑΛΚΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΝΕΑ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΤΕΛ

Δείτε επίσης

Εγγραφές νέων μελών στη Φιλαρμονική Ορχήστρα 

Ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ) σας ενημερώνει ότι στα πλαίσια των …