ΥΛΙΚΑ
1 μανταρίνι
1 αχλάδι
1ακτινίδιο
250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Για την μαρέγκα
6 ασπράδια
250 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 ½ κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι
1 λαδόκολλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη μέχρι να πήξει και να γίνει σαντιγί. Όταν είναι έτοιμη την βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει.
Βάζουμε τα 6 ασπράδια στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Σιγά σιγά ρίχνουμε την ζάχαρη . Ανεβάζουμε την ταχύτητα και χτυπάμε πιο δυνατά την μαρέγκα. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το ξύδι. Χτυπάμε μέχρι η μαρέγκα να κάνει κορυφές .
Στρώνουμε επάνω σε ένα ταψάκι μία λαδόκολλα και απλώνουμε την μαρέγκα. Της δίνουμε στρογγυλό σχήμα με λίγο βαθούλωμα στη μέση και ψήνουμε την μαρέγκα στους 160 βαθμούς για μία ώρα και 10 λεπτά χωρίς να ανοίγουμε το φούρνο.
Για να φτιάξουμε την Πάβλοβα βάζουμε πάνω την μαρέγκα την σαντιγί και στολίζουμε με τα κομμένα φρούτα.
Περισσότερα στο: