Ταραμοκεφτέδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
πιπέρι ρίγανη
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο (προεραιτικά)
2 κουταλιές της σούπας λάδι
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
πιπέρι ρίγανη
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο (προεραιτικά)
2 κουταλιές της σούπας λάδι
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τον ταραμά και τον διαλύουμε με τις δυο κουταλιές λάδι και ένα ποτήρι νερό. Ανακατεύουμε καλά να διαλύσει ο ταραμάς, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι τον άνηθο(αν θέλουμε), το πιπέρι, τη ρίγανη και στο τέλος το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, λίγο λίγο μέχρι να γίνει ένα ελαφρός σφιχτό μείγμα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Σε χαμηλή φωτιά με ένα κουτάλι ρίχνουμε έναν έναν τους κεφτέδες ώσπου να ροδίσουν κι απ τις δυο πλευρές. Σερβίρουμε σε χαρτί να απορροφηθεί το λάδι και σε μερικά λεμονόφυλλα δίνουν εξτρά άρωμα, συνοδεύονται με τηγανίτες πατάτες ότι πρέπει για την περίοδο της νηστείας με τσιπουράκι είναι τέλειος μεζές.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τον ταραμά και τον διαλύουμε με τις δυο κουταλιές λάδι και ένα ποτήρι νερό. Ανακατεύουμε καλά να διαλύσει ο ταραμάς, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι τον άνηθο(αν θέλουμε), το πιπέρι, τη ρίγανη και στο τέλος το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, λίγο λίγο μέχρι να γίνει ένα ελαφρός σφιχτό μείγμα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Σε χαμηλή φωτιά με ένα κουτάλι ρίχνουμε έναν έναν τους κεφτέδες ώσπου να ροδίσουν κι απ τις δυο πλευρές. Σερβίρουμε σε χαρτί να απορροφηθεί το λάδι και σε μερικά λεμονόφυλλα δίνουν εξτρά άρωμα, συνοδεύονται με τηγανίτες πατάτες ότι πρέπει για την περίοδο της νηστείας με τσιπουράκι είναι τέλειος μεζές.