Υλικά
1 πακέτο ταλιατέλες
ξύσμα και το χυμό 2 λεμονιών
1 κούπα κρέμα γάλακτος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένο νερό να βράσει. Μόλις έρθει σε βρασμό προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε για να διαχωριστούν. Τα βράζουμε για 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
Στο μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ξύσμα λεμονιού, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά μέχρι ν αρχίσει να βράζει η κρέμα. Χύνουμε το μείγμα της κρέμας πάνω από τα στραγγισμένα ζυμαρικά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό, για περίπου 1 έως 2 λεπτά. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά με λίγο ξύσμα λεμονιού και επιπλέον πιπέρι, αν θέλουμε.
Περισσότερα στο: